"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Monday, February 28, 2011

Setiap kumpulan penyokong mubarak ditoreh dengan pisau di punggung

http://www.youtube.com/watch?v=lBmKHTUDXTo&feature=player_embedded
Terjemahan Google
Merakam klip video dipertukarkan luas proses penyeksaan dan penghinaan dari sekumpulan preman diyakini terlibat dalam serangan pada hari Rabu Pembebasan pemberontak berdarah dalam apa yang dikenali lokasi kalimat. berita itu penglibatan sering Safwat Al-Sherif dan Gamal Mubarak dan Ahmed Ezz, dan Zakaria Azmi Ibrahim Kamel dan lain-lain membawa preman dari Kaherah, wilayah dan melepaskannya dalam bidang editing untuk menggerunkan pengunjuk rasa dan memaksa pengosongan lapangan.
Acara Alvediuamlip penyeksaan dari sekumpulan preman yang terlibat dalam insiden selepas mengancam untuk mengekspose Parti Nasional wakil walikota Rashad kepada mereka sebaliknya, pahala dalam proses.
Situasi yang muncul oleh preman menunjukkan bahawa mereka dipenjara dan dipukul sebelum dibawa ke halaman vila walikota Rashad Mokattam dan disalahgunakan oleh salah seorang pembantu dalam rupa sehingga tidak menggores kembali timidity sedemikian ancaman lagi.
يصور مقطع فيديو يتم تبادله بشكل مكثف عملية تعذيب وإهانة لمجموعة من البلطجية يعتقد أنهم اشتركوا في الهجوم على ثوار التحرير يوم الأربعاء الدامي فيما عرف بموقعة الجمل. وكانت الأنباء قد تواترت عن ضلوع صفوت الشريف وجمال مبارك وأحمد عز وزكريا عزمي وإبراهيم كامل وآخرين في جلب بلطجية من القاهرة والأقاليم وإطلاقهم في ميدان التحرير لترويع المتظاهرين وإجبارهم على إخلاء الميدان.
ويظهر الفيديوعملية تعذيب لمجموعة من البلطجية الذين اشتركوا في الحادثة بعد تهديدهم بفضح نائب الحزب الوطني مختار رشاد لخلاف بينهم على أجرهم في العملية.
الحالة التي ظهر عليها البلطجية تدل على أنهم تعرضوا للحبس والضرب قبل أن يتم اقتيادهم إلى ساحة فيللا مختار رشاد بالمقطم والتنكيل بهم من قبل أحد أعوانه بطريقة تخدش حياءهم حتى لا يعودوا الى مثل هذا التهديد مرة أخرى

No comments: