"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Monday, April 11, 2011

Gadafi telah keluar dari Libya menuju ke negara afrika yang dirahsiakan


http://images.alwatanvoice.com/news/large/3907530576.jpg
Gadafi telah keluar  meninggalkan Libya dan menuju ke sebuah negara afrika yang dirahsiakan.
Ramai yang berpandapat sepatutnya gadafi menyelesaikan masalah rakyat dan menyerahkan kuasa pemerintahan secara terbaik sebelum meninggalkan Libya, agar peperangan diantara puak yang bertelagah tidak berlaku.
Terjemahan Google
Libya penulis mengatakan Asaad Abu hematoma bahawa Libya menjadi sasaran konspirasi dengan Afrika Afrika disebut Initiative.
Dia mendedahkan bahawa varikokel bahawa inisiatif negara-negara Afrika untuk meninggalkan pemimpin Libya Muammar Gaddafi ke Afrika yang tidak diketahui.
Dia mengatakan Abu orang Libya varikokel menolak inisiatif ini kerana sarana untuk meninggalkan Khadafi pemimpin Libya meluncur ke perang saudara, kita tidak tahu hasilnya.
Ia memanggil Abu varikokel semua terhormat untuk menolak konspirasi Afrika bahkan pergi keluar ke Libya dari krisis yang damai.
قال الكاتب الليبي اسعد ابو قيلة ان ليبيا تتعرض الى مؤامرة افريقية عبر ما يسمى بالمبادرة الافريقية.
وكشف ابو قيلة ان المبادرة الافريقية تنص على مغادرة القائد معمر القذافي لليبيا الى جهة افريقية مجهولة .
واضاف ابو قيلة ان الشعب الليبي يرفض هذه المبادرة لان مغادرة القائد القذافي يعني انزلاق ليبيا الى حرب اهلية لايعرف احد نتائجها.
وطالب ابو قيلة كافة الشرفاء الى رفض المؤامرة الافريقية حتى تخرج ليبيا من ازمتها بسلام.

No comments: