"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 04/02/2021 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Monday, May 10, 2021

Wabak Virus Korona-19

Assalamualaikum. Pada tahun 2019 kita di kejutkan dengan satu wabak yang bahaya dengan kematian mengejut dari negara Cina. Setelah genapnya setahun. 
Pada tahun 2020-2021 Negara cina Merdeka dari wabak bahaya ini. 

Kini tiada penjarakan social, memakai mask jika perlu,tiada saman dikenakan pada rakyatnya,tiada sekatan jalan raya bagi daerah dan negeri. Bukan di negara cina sahaja, Malah berpuluh negara yang lain lagi. 

 Mengapa Malaysia beria untuk mengeluarkan pelaburan yang besar untuk Penawar yang tidak pasti keberkesanannya? 
Apakah perjanjian yang mereka tandatangani? 
Mengapa ramai yang mengambil Dos -2 mendapat kesan buruk yang teramat sangat? 
Mengapa tidak diwar2kan di media beribu/puluh ribu rakyat mendapat kesan buruk selepas mengambil Dos-2? 
Mengapa selepas sesetengah rakyat mengambil Dos-2 kedua mereka tidak boleh juga merentas Daerah/negeri/berjual beli mengikut sedia kala? 

Apa yang mereka sembunyikan pada rakyat? 

Siapa yang sudah dapat pampasan dari kerajaan iaitu bagi yang mendapat kesanburuk/kematian selepas Dos-2? 

Hak kerajaan mahu beri atau tidak, kerana termaktubnya Akta ubatan terbaru 2019/2020 Sesiapa yang merelakan di beri penawar mendapatkan kesan buruk, adalah tanggungjawab diri sendiri. 

 Silalah lihat News di Luar negara bagi membuktikan bahawasnya yang berlaku sekarang ini adalah suatu yang tak masuk di akal.Sedikit perkongsian. Ada puluhan negara sama. Boleh search sendiri.

Bahan : 

https://www.cctv.com/?spm=C73544894212.P59511941341.0.0 
https://weibo.com/chinanewsv?is_all=1 

Note: Penawar yang terkandung dari bahan Haram,walau darurat sekalipun, tetap HARAM,dan tidak boleh dihalalkan.Kerana  neraka Allah taala tetapkan bagi sesiapa yang melakukan Hal yang Haram. Penawar yang dibenarkan adalah penawar yang tiada kesan buruk pada jangka masa pendek dan panjang.Sekiranya terkandung kesan buruk ia bukanlah penawar.Penguat kuasa hanyalah kita perlu ikut pada pemimpin yang Islam lagi Mukmin. Bukan dari Pemimpin KUFUR dari Luar.

Pemimpin yang benar tidak melakukan satu kesilapan.Kerana Hidayah Itu Hanya yang Benar2.
 
Gambar: Google
 

No comments: