"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Tuesday, February 22, 2011

Gadafi dipercayai masih berada di Libya

Menurut sumber yang boleh dipercayai Gadafi masih berada dalam negara libya dan belum melarikan diri ke Venezuela
غزة - دنيا الوطن
ظهر الزعيم الليبي معمر القذافي على التلفزيون الليبي يحمل شمسية واقية من المطر جالسا بسيارة جيب عسكرية ليثبت للناس انه ما زال موجودا في ليبيا.
وقال القذافي خلال اطلالة لم تتجاوز 10 ثوان " كان بودي اسهر مع الشباب بالساحة الخضراء لكن المطر يمنعني ، انا خرجت لاقول للناس ااني موجود في ليبيا ولم اذهب الى فنزويلا فلا تنتبهوا  لاذاعات الكلاب الضالة.
Terjemahan Google
Gaza - rumah minimum
Bahagian belakang pemimpin Libya Muammar Gaddafi di Libya TV membawa kacamata hitam dan pelindung dari hujan duduk di sebuah jip tentera untuk membuktikan kepada orang-orang yang masih di Libya.
Gaddafi berkata selama penampilan tidak melebihi 10 saat, "saya ingin Ashar dengan arena hijau muda, tetapi hujan berhenti, aku pergi keluar untuk memberitahu orang-orang Anne adalah di Libya tidak pergi ke Venezuela tidak memperhatikan radio anjing liar

No comments: