"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Sunday, February 27, 2011

Ketua Tentera Mesir bertemu dengan Wakil tentera amerika di Kaherah

http://www.youm7.com/images/NewsPics/large/s220112618289.jpg
رئيس المجلس الأعلى للقوات المسلحة المشير حسين طنطاوى
Terjemahan Google
Bertemu dengan Panglima Angkatan Bersenjata dan Ketua Dewan Tertinggi angkatan bersenjata, Marsekal Hussein Tantawi, hari ini, "hari Ahad," Ketua Kerja Republik Jawatankuasa Angkatan Bersenjata, U. S. Senat, Senator John McCain, ketua Homeland Jawatankuasa Keselamatan dan ahli-ahli Jawatankuasa Angkatan Bersenjata Senat Senator Joseph Lieberman dan rombongannya dari dua, yang tiba di Kaherah pada Sebelumnya pada hari itu.
Pertemuan ditangani perkembangan dan perubahan yang sangat pesat dalam arena tempatan dan serantau dan cara untuk menyokong Amerika Syarikat ke Mesir dalam terang peralihan dan demokrasi dan memperkukuhkan hubungan ketenteraan antara angkatan bersenjata kedua-dua negara dalam pelbagai bidang.
Pertemuan dihadiri oleh Ketua Staf Angkatan Bersenjata pasukan Sami Annan dan sejumlah anggota Dewan Tertinggi Angkatan Bersenjata dan U. S. Duta Besar ke Mesir Margaret Scobey.
التقى القائد العام للقوات المسلحة رئيس المجلس الأعلى للقوات المسلحة المشير حسين طنطاوى اليوم "الأحد" برئيس الفريق الجمهورى بلجنة القوات المسلحة بمجلس الشيوخ الأمريكى السيناتور جون ماكين ورئيس لجنة الأمن الداخلى وعضو لجنة القوات المسلحة بمجلس الشيوخ السيناتور جوزيف ليبرمان والوفد المرافق لهما اللذين وصلا إلى القاهرة فى وقت سابق اليوم.
تناول اللقاء المستجدات والمتغيرات المتلاحقة على الساحتين المحلية والإقليمية وسبل دعم الولايات المتحدة الأمريكية لمصر فى ظل المرحلة الانتقالية والتحول الديمقراطى وتعزيز العلاقات العسكرية بين القوات المسلحة لكلا البلدين فى مختلف المجالات.
حضر اللقاء رئيس أركان حرب القوات المسلحة الفريق سامى عنان وعدد من أعضاء المجلس الأعلى للقوات المسلحة والسفيرة الأمريكية بالقاهرة مارجريت سكوبى.

No comments: