"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Wednesday, February 8, 2012

Ubat sakit jantung daripada Al-Quran

http://www.kaheel7.com/ar/images/stories/heart-ad.JPG
Doktor pakar terkenal telah memberi  nasihat agar bersederhana dalam pemakanan dan minuman agar jantung terhenti secara tiba.
Makan buah-buahan, sayur-sayuran dan bijian yang kurang kandungan gula serta garam dapat menjauhkan diri daripada berbagai penyakit.
Para Ulamak  telah sekian lama menyarankan agar tidak melakukan pembaziran dalam cara makan dan minum kerana dengan menjauhi pembaziran bokeh mengelakan daripada penyakit yang sedang merebak.
Allah SWT telah berfirman pada Surah Al-A'raf :
Ayat : 131.
Kemudian apabila datang kepada mereka kemakmuran, mereka berkata: "Itu adalah Karena (usaha) kami". dan jika mereka ditimpa kesusahan, mereka lemparkan sebab kesialan itu kepada Musa dan orang-orang yang besertanya. Ketahuilah, Sesungguhnya kesialan mereka itu adalah ketetapan dari Allah, akan tetapi kebanyakan mereka tidak Mengetahui.
http://www.ibtesama.com/vb/showthread-t_239824.html

No comments: