"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Wednesday, March 30, 2011

3 Sebab menyebabkan saya memeluk Islam

Operasi US di Libya telah memakan belanja USD 550 juta


http://images.alwatanvoice.com/news/large/3904414044.jpg
Terjemahan Google
Dia mengatakan, U. S. Jabatan Pertahanan (Pentagon) Selasa mengatakan Amerika Syarikat menghabiskan $ 550.000.000 sejauh ini dalam operasi ketenteraan di Libya, tetapi berharap untuk menstabilkan kos sebanyak 40 juta dolar per bulan akan selepas pengurangan jumlah pasukanAmerika dan NATO mengambil alih pemerintahan operasi.
Pentagon mengatakan bahawa sekitar 60 peratus daripada wang yang dihabiskan pada peluru berpandu dan bom yang digunakan di Libya, di mana memerangi pasukan yang setia kepada lawanMuammar Gaddafi bersenjata yang ingin menggulingkan pemimpin Libya. Sisa wang yang dihabiskan pada alihan pasukan ke wilayah tersebut dan operasi.
Sedangkan kos operasi ketenteraan di Libya, kecil dibandingkan dengan kos perang di Iraq danAfghanistan tetapi juga meningkatkan kebimbangan tentang belanja pertahanan total pada waktu diharapkan untuk mencapai defisit anggaran persekutuan AS $ 1.4 trilion pada tahun fiskal berjalan yang berakhir pada ketiga puluh September .
Nota :
Ini bermakna pelaburan amerika sahaja tidak termasuk lain-lain negara eropah yang terlibat. Mampukah umat Islam di Timur Tengah membayar ganti kepada amerika nilai yang berlipat ganda, setelah kejatuhan gadafi nanti ?
قالت وزارة الدفاع الأمريكية (البنتاغون) الثلاثاء إن الولايات المتحدة أنفقت 550 مليون دولار حتى الان على العمليات العسكرية في ليبيا لكنها تتوقع أن تستقر التكاليف عند 40 مليون دولار شهريا حالما يجري خفض عدد القوات الأمريكية ويتولى حلف شمال الاطلسي قيادة العمليات.
وقال البنتاغون إن حوالي 60 بالمئة من هذه الأموال انفقت على صواريخ وقنابل استخدمت في ليبيا حيث تقاتل القوات الموالية لمعمر القذافي المعارضين المسلحين الساعين إلي الاطاحة بالزعيم الليبي. وانفقت باقي الاموال على نقل القوات إلى المنطقة وعلى العمليات.
وفي حين أن تكلفة العمليات العسكرية في ليبيا صغيرة بالمقارنة بتكاليف الحرب في كل من العراق وأفغانستان إلا انها تزيد المخاوف بشأن اجمالي الانفاق الدفاعي في وقت من المتوقع أن يصل العجز في الميزانية الاتحادية الأمريكية إلي 1.4 تريليون دولار في السنة المالية الحالية التي تنتهي في الثلاثين من سبتمبر ايلول.

Islam adalah agama daripada syaitan???