"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Saturday, March 19, 2011

Gadafi dan wanita

http://images.alwatanvoice.com/news/large/3900840474.jpg
Terjemahan Google
Nampaknya Gaddafi skandal seksual tidak akan berakhir ketika Mamrdth Ukraine penting oleh Loving .. Buktinya adalah bahawa Page "pemberontakan 17 Februari 2011 - untuk membuatnya menjadi hari kemarahan di Libya," di facebook, yang melibatkan sekitar seratus ribu orang, memutuskan untuk menerbitkan apa yang digambarkan sebagai "rahsia seksual untuk Gaddafi."
Page berkata, "Nampaknya bahawa skandal moral Muammar Gaddafi, yang tarikh kembali ke 1979 dan penculikan seorang mahasiswa cuba Tunisia dan minor untuk menikahinya, terhadap dirinya akan, bukan skandal hanya dalam rekornya."
Dia menambah, "tetapi adalah salah satu skandal yang melibatkan« Kolonel »Pemberontakan bermula 17 Februari Bayaha mengekspos, dan yang mungkin menjadi rumor yang tersebar untuk fakta yang akan jatuh bersama-sama dengan banyak nama di langit seni, jurnalistik, sukan dan politik .."
Dia "terus Muammar Gaddafi, selama pemerintahannya, daripada penglibatan dalam skandal etika, dengan pengecualian daripada romance dating kembali ke tahun 1979, terbakar di jantung Kolonel di halaman surat khabar antarabangsa dan majalah.
Ini adalah cerita tentang mengejar berlangsung untuk nostalgia mahasiswa Tunisia Mischka, yang ditandatangani Bara melihat berpadanan, dan tahap keparahan keluar Hyamh, dikunci di sebuah istana di Tripoli dan menceritakan keinginannya untuk menikahinya
يبدو ان فضائح القذافي الجنسية لن تنتهى عند ممرضته الاوكرانية التى هام بها عشقا .. والدليل ان صفحة "انتفاضة 17 فبراير 2011- لنجعله يوم للغضب في ليبيا" على الفيس بوك والتي يشارك فيها نحو مائة ألف شخص، قررت نشر ما وصفتها بـ"الأسرار الجنسية للقذافي."
وقالت الصفحة "يبدو أن فضيحة معمر القذافي الأخلاقية، التي تعود إلى سنة 1979 ومحاولته اختطاف تلميذة تونسية قاصر والزواج منها، رغم أنفها، ليست الفضيحة الوحيدة في سجله."
وأضافت "إنما هي واحدة من فضائح عديدة تورط فيها «العقيد» وبدأت ثورة 17 فبراير تفضح خباياها، والتي قد تتحول من شائعات متناثرة إلى حقائق قد تُسقِط معها العديد من الأسماء في سماء الفن والصحافة والرياضة والسياسة.".
وتابعت "نأى معمر القذافي، طيلة فترة حكمه، عن التورط في فضائح أخلاقية، باستثناء قصة غرامية تعود إلى سنة 1979، اشتعلت نيرانها في قلب العقيد وعلى صفحات الصحف والمجلات الدولية.
وهى قصة مطاردته المتواصلة للطالبة التونسية ميشكا حنين، التي وقع صريع هواها، ومن شدة هيامه بها، حبسها في قصر في طرابلس وأبلغ والدها برغبته في الزواج بها
http://images.alwatanvoice.com/news/large/3897255747.jpg
Terjemahan google
Hal ini terjadi pada musim semi tahun 2002 .. Dia 23 tahun ketika saya melakukan perjalanan di pasukan perubatan Ukraine ke Tripoli untuk bekerja di Libya .. Yang dia tahu tentang negara Gaddafi bahawa gaji pekerja asing bahkan jika mereka bengkak seperti jururawat .. Jumlah penduduk Ukraine yang meminta Gaddafi tanpa Rusia dan tanpa sisa Alvin Soviet membuat yang merupakan komunitas yang nyata di bandar Tripoli .. Galena, yang keindahan lazat kunjungan pertama ke Libya telah berada di bawah delegasi perubatan melawat pemimpin Libya dan lelaki itu dia sendiri yakin, bahawa sakit perut yang saya alami mereka tidak memerlukan seorang doktor yang mengkhususkan diri Ukraine dan Ukraine tapi untuk jururawat keindahan babe .. Galina Kolotnitska menjadi wanita paling terkenal di dunia langsung setelah tercetusnya Revolusi Libya Pada hari pertama diculik pakar dari telegram dan hubungan Wikileaks tidak beretika di antara mereka dan pemimpin Libya, seperti yang dilaporkan kepada Libya bahawa perempuan cantik telah menjadi seperti pemimpin mana pun ia mengikuti dan juga mengatakan bahawa dia memberitahunya dan melarang dilakukan, dan terima kasih untuk memberikan Ukraine banyak pelaburan industri dan pertanian dan minyak sampai hampir berpaling ke Libya untuk memboikot Ukraine .. Tahun adalah untuk lulus, dan wanita semakin kuat, Aneh bahawa Ukraine berbahasa Rusia, dan hanya sedikit dari mereka yang fasih berbahasa Ukraine, yang merupakan bahasa Slavia terdedah tetapi Gaddafi lembaga membuka dicadangkan untuk mengajar Bahasa Ukraine dan pusat kebudayaan negara sebenarnya bentuk Rusia dan isi .. Tapi pemimpin Libya, link bekas Kesatuan Soviet Brezhnev dan temannya membuatnya menurunkan penumpang di bandar Kiev turun terutama sebagai umum bahawa Kiev adalah ibukota keindahan Eropah .. Dikatakan bahawa jururawat Ukraine manis mereka mempunyai tangan dalam kes jururawat Bulgaria yang menuduh mereka tanam Gaddafi AIDS dalam tubuh anak-anak Libya dan kemudian meninggalkan negara campur tangan tangan yang kuat, tetap tidak diketahui dengan yang muncul jururawat Ukraine yang belajar bahasa Arab dalam rangka Gaddafi, yang diberikan dia dengan seorang guru yang khusus membuatnya fasih berbahasa Inggeris dan bahasa, dan bahasa Arab sedikit .. Kembali jururawat Ukraine pada hari Ahad disertai dengan 120 Ukraine ke Kiev, di mana anda tinggal di pinggiran bandar terpencil untuk membuatnya tidak kelihatan dalam laporan terkini untuk putrinya membantah bahawa ibunya telah melakukan setiap dialog dengan mana-mana pihak, walaupun wartawan Amerika dan Inggeris, Australia telah tiba di siang hari pada hari Selasa ke Kiev pada misi berunding terhadap bayaran wang dalam jumlah yang besar dikatakan berhampiran dengan lima puluh ribu dolar .. Kursus diterima.
حدث هذا في ربيع 2002 .. كان عمرها 23 سنة عندما سافرت ضمن فريق طبي أوكراني إلى طرابلس للعمل في ليبيا .. كل ما كانت تعرفه عن بلاد القذافي أن مرتبات العمال الأجانب منتفخة حتى ولو كانوا ممرضين مثلها .. وبلغ تعداد الأوكرانيين الذين طلبهم القذافي دون الروس ودون بقية السوفيات السابقين ألفين مما كوّن جالية حقيقية في مدينة طرابلس .. غالينا التي كانت فاتنة الجمال في أولى زياراتها إلى ليبيا كانت ضمن وفد طبي زار الزعيم الليبي واقتنع الرجل بأن أوجاع المعدة التي كان يعاني منها ليست في حاجة إلى طبيب أوكراني مختص وإنما إلى ممرضة أوكرانية كانت فاتنة الجمال .. غالينا كولوتنيتسكا صارت أشهر امرأة في العالم مباشرة بعد اندلاع الثورة الليبية ففي أول الأيام اختطف المختصون من برقيات ويكيليكس علاقة مشبوهة بينها وبين الزعيم الليبي، حيث أفاد ليبيون أن المرأة الجميلة صارت مثل ظل الزعيم أينما حل تبعته وقيل أيضا إنها كانت تأمره وتنهاه وكان ينفذ وبفضلها منح الأوكرانيين الكثير من الاستثمارات الصناعية والفلاحية والبترولية حتى كادت تتحول ليبيا إلى مقاطعة أوكرانية .. السنوات كانت تمر والمرأة تزداد قوة، ومن الغرائب أن الأوكرانيين يتكلمون اللغة الروسية وقليلون منهم من يتقن اللغة الأوكرانية التي هي من اللغات السلافية الضعيفة إلا أن القذافي اقترح فتح معاهد لتعليم اللغة الاوكرانية ومراكز ثقافية لبلد هو في حقيقته روسي الشكل والمضمون .. لكن ارتباط الزعيم الليبي بالاتحاد السوفياتي سابقا وبصديقه بريجنيف جعله يحط رحاله في مدينة كييف باستمرار خاصة أن الشائع أن كييف هي عاصمة الجمال الأوروبي .. ويقال إن الممرضة الأكرانية الحلوة كانت لها يد في قضية الممرضات البلغاريات اللائي اتهمهن القذافي بزرع السيدا في أجساد أبناء ليبيا ثم غادرن البلد بتدخل قوي من جهة بقيت مجهولة إلى أن ظهرت الممرضة الأوكرانية التي تعلمت اللغة العربية لأجل القذافي الذي زودها بمعلم خاص وهو ما جعلها تتقن الإنجليزية ولغتها وقليل من العربية .. عودة الممرضة الأوكرانية يوم الأحد الماضي رفقة 120 أوكراني إلى كييف حيث تقطن في ضاحية بعيدة جعلها بعيدة عن الأنظار وفي آخر تصريح لابنتها نفت أن تكون والدتها قد أجرت أي حوار مع أي طرف رغم أن صحافيين أمريكان وأنجليز وأستراليين وصلوا نهار أمس الثلاثاء إلى كييف في مهمة محاورتها مقابل دفع أموال طائلة قيل إنها تقارب الخمسين ألف دولار .. إن قبلت طبعا.

Istana mubarak dalam kenangan
Terjemahan Google
Dengan satu bulan selepas tidak layak bekas Presiden Mesir, Hosni Mubarak, spekulasi yang saling bertentangan tentang kesihatan dan psikologi, selepas perubahan luar biasa yang berlaku dalam cara hidup dan hubungan dalam dan di luar Mesir. Menurut laporan Canselor Asim penting Pembantu Menteri Kehakiman rasuah tersebut, Mubarak menjadi warga biasa tanpa kekebalan, dan akan secara peribadi di depan penyelidikan jika dia dipanggil untuk dimintai keterangan tentang dakwaan terhadap dirinya, yang merupakan keuntungan dari masyarakat, dan untuk memudahkan kejayaan wang awam. Dengan demikian, Mubarak mungkin menemukan dirinya menuduh sebelum pendakwaan pada siang hari, selepas Brow kelab di Kaherah Mahkamah Jenayah di nama lengkapnya (Husni Mubarak) pekan lalu, tidak boleh, kerana mahkamah tidak menemukan peguam yang diamanahkan kepadanya, tapi itu tidak menghalang dia dari penyokong keputusan Jaksa Agung dicegah dia dari bepergian ke tempahan dan wang dengan keluarganya. Peguam Mohamed Hamouda, yang semua Mubarak menolak untuk hadir setelah ia memutuskan untuk menarik diri dari kes ini, juga menolak untuk peguam lain membela Islam, puncanya, kata Murtaza Mansur ia meminta maaf kerana tidak membela Mubarak, bahkan sebahagian orang berfikir ia mendapat keuntungan dalam tahanan diwajibkan untuk melakukannya , sebagaimana didalilkan Speaker Dr Fathi Sorour, salah satu jenius dari undang-undang jenayah di Mesir bahawa pejabat perundangan di era Mubarak mencegah dia dari membela dia di mahkamah. Peguam, Farid El-Deeb, dikenali penerimaan masalah sulit dan kontroversial, ia berkata: Tentang yang sebelum pertahanan Mubarak dalam sebuah topik yang sangat sensitif, mohon maaf dari menjawab, saya ingin melakukan tugas saya dan jauh dari media ‘. Dikutip Bahaa Abuscqp veteran peguam bahawa ia telah menolak permintaan Gamal Mubarak, untuk mempertahankannya. Dan transfer saksi selama pertemuan dengan Perdana Menteri sejumlah editor terakhir, Kapten Mohamed Makram keluar Ahmed mengatakan kepada wartawan bahawa ia mengejek pembicaraan tentang ‘kontra-revolusi’, dan berkata, ‘adalah diberkati untuk menamatkan pelindung untuk membela dirinya’. Mubarak, yang mempunyai mimpi seorang peguam Mesir untuk menerima panggilan dari dia beberapa minggu yang lalu, sedang menghadapi kesulitan dalam mencari seorang peguam untuk membela dirinya menerimanya. Mana pergi penasihat undang-undang yang telah lama digunakan mereka untuk mengubah Perlembagaan dan undang-undang antara semalam? Tapi ‘tukang jahit undang-undang’ orang-orang penasihat atau yang mereka sebut di Mesir tidak hanya menghilang dari kehidupan Mubarak, yang telah berubah secara dramatik sejak pidato tersebut, Omar Suleiman, ke-ateis terkenal dari bulan lepas. Sebagai bekas presiden tidak boleh lagi ditugaskan ke kedutaan besar Mesir di Eropah untuk membangkitkan pakaiannya dan pakaian keluarga rumah tinggi-mode. Menurut Dr Boutros-Ghali, dalam bukunya ‘lima tahun di sebuah rumah kaca’, Mubarak Balbzlat selalu gemar mewah, walaupun ia harus mengatakan dalam beberapa perbincangan, ia adalah seorang petani dan mencintai hidup sederhana. Mubarak juga akan melewatkan Markas Presiden di Kaherah atau Arabisme, yang disebutnya keanggunan yang ‘perhiasan’ Istana Istana pembantu, dan kerana kapasitinya. Ini adalah istana di era kerajaan dan salah satu hotel terbesar di timur, dan disebut ‘Istana Heliopolis’ dan termasuk empat ratus bilik tidur. Mubarak akan kehilangan tentera Aermmerm penjaga dan setiausaha, pembantu dan kakitangan yang bekerja di bawah pengawasan dan memerintahkan dia untuk Zakaria Azmi, Setiausaha presiden, yang berjaya ‘unilateralisme telinga’ Presiden dan untuk mengelakkan orang dari ‘memberitahu keperluan Tzolh’ dalam rangka untuk menjaga kesihatannya. Nampaknya Presiden suka lebih dari berfikir sepak bola, dengan permintaan pemasangan nya layar besar di dalam bilik tidurnya, untuk menonton perlawanan, memakai piyama, menurut laporan. Dan laman Internet mengangkat berita dari usaha rampasan kuasa oleh berhampiran dengan Mubarak, untuk membawanya kembali berkuasa atas dasar dia tidak menandatangani surat apapun yang menyatakan pengunduran dirinya, dan bahawa apa yang terjadi pada tarikh ateis bulan lalu, adalah rampasan kuasa tentera yang disokong oleh Amerika Syarikat. Surat khabar Israel mengutip pidato serupa dengan Mubarak dalam pembicaraan melalui telefon dengan Arab Saudi selepas kembali dari luar negeri. Situs yang Dewan Tertinggi angkatan bersenjata dibenarkan demonstran menyerbu markas besar keselamatan negara, sebagai balasan atas usaha rampasan kuasa, yang merujuk kepadanya perdana menteri dua hari yang lalu ketika dia menunjuk ‘bukti adanya kontra-revolusi’. Dia mengatakan penyokong revolusi untuk menyebarkan kekacauan dan perselisihan dan keruntuhan negara saja boleh menyimpan Mubarak dan para pembantunya dari percubaan akan berakhir mereka ke penjara, yang diharapkan untuk pergi pada kekuatan kontra-revolusi dalam pekerjaan mereka.

مع مرور شهر على تنحية الرئيس المصري السابق حسني مبارك، تتضارب التكهنات حول حالته الصحية والنفسية، بعد التغييرات الهائلة التي طرأت على اسلوب حياته وعلاقاته داخل مصر وخارجها. وحسب تصريحات المستشار عاصم الجوهري مساعد وزير العدل للكسب غير المشروع، فان مبارك اصبح مواطنا عاديا بلا اي حصانات، وسيمثل شخصيا امام جهات التحقيق اذا تم استدعاؤه لاستجوابه حول التهم الموجهة اليه، وهي التربح من وظيفته العامة، وتسهيل الاستيلاء على المال العام. وهكذا فان مبارك قد يجد نفسه متهما امام النيابة خلال ايام، بعد ان نادى الحاجب في محكمة جنايات القاهرة على اسمه كاملا (محمد حسني السيد مبارك) الاسبوع الماضي، ولم يجب، كما لم تجد المحكمة محاميا موكلا منه، الا ان ذلك لم يمنعها من تأييد القرار الصادر عن النائب العام بمنعه من السفر والتحفظ على امواله مع افراد عائلته. وكان المحامي محمد حمودة الذي وكله مبارك امتنع عن الحضور بعد ان قرر الانسحاب من القضية، كما رفض محامون اخرون الدفاع عن مبارك، كل لاسبابه، فقال مرتضى منصور انه اعتذر عن عدم الدفاع عن مبارك حتى لا يظن البعض انه حصل على مكاسب في عهده تلزمه بذلك، كما تحجج رئيس البرلمان الدكتور فتحي سرور وهو احد جهابذة القانون الجنائي في مصر بأن منصبه التشريعي في عهد مبارك يمنعه من الدفاع عنه امام المحكمة.  اما المحامي فريد الديب، المعروف بقبوله القضايا الصعبة والمثيرة للجدل، فقال : حول ان كان قبل الدفاع عن مبارك ‘الموضوع في غاية الحساسية، وارجو ان تعفيني من الاجابة، فانا اريد ان اؤدي واجبي بعيدا عن الاعلام’. ونقل عن المحامي المخضرم بهاء ابوشقة انه رفض طلبا من جمال مبارك بالدفاع عنه. ونقل شهود اثناء اجتماع رئيس الحكومة مع عدد من رؤساء التحرير امس الاول، عن النقيب المستقيل للصحافيين مكرم محمد احمد انه سخر من الحديث حول ‘الثورة المضادة’، وقال ‘هو مبارك لاقي حد يدافع عنه’. مبارك، الذي كان اي محام مصري يحلم بأن يتلقى اتصالا منه قبل اسابيع، اصبح يواجه صعوبة في العثور على محام يقبل ان يدافع عنه. فأين ذهب المستشارون القانونيون الذين طالما استعان بهم لتعديل الدستور والقوانين بين ليلة وضحاها؟ ولكن اولئك المستشارين او ‘ترزية القوانين’ كما يسمونهم في مصر لم يختفوا وحدهم من حياة مبارك التي تبدلت بشكل دراماتيكي منذ خطاب عمر سليمان الشهير في الحادي عشر من الشهر الماضي. اذ ان الرئيس السابق لم يعد يستطيع ان يكلف السفارات المصرية في اوروبا لاستحضار ملابسه وملابس العائلة من ارقى بيوت الازياء. وحسب الدكتور بطرس غالي في كتابه ‘خمس سنوات في بيت من زجاج’ فان مبارك كان مولعا دائما بالبذلات الفخمة، رغم انه كان يقول في بعض احاديثه انه فلاح ويحب الحياة البسيطة. كما سيفتقد مبارك المقر الرئاسي في القاهرة او قصر العروبة الذي يسميه مساعدوه قصر ‘الجواهرجي’ بسبب فخامته وسعته. ولقد كان هذا القصر في العهد الملكي واحدا من اعظم الفنادق في الشرق، وكان يدعى ‘هليوبوليس بالاس’ ويضم اربعمئة غرفة نوم.  وسيفتقد مبارك الجيش العرمرم من الحراس والسكرتارية والمساعدين والموظفين الذين كانوا يعملون تحت اشرافه وامرة زكريا عزمي امين رئاسة الجمهورية، الذي نجح في ‘الاستفراد بأذني’ الرئيس ومنع اي شخص من ان ‘يبلغه بحاجة تزعله’ حفاظا على صحته. ويبدو ان الرئيس كان مولعا اكثر مما يظن بكرة القدم اذ طلب من مساعديه تركيب شاشة ضخمة في غرفة نومه، لمشاهدة المباريات وهو يرتدي البيجاما حسب تقارير. وتناقلت مواقع على الانترنت امس انباء عن محاولة انقلابية قام بها مقربون لمبارك لاعادته الى الحكم بحجة انه لم يوقع على اي ورقة تفيد بتنحيه، وان ما حدث في الحادي عشر من الشهر الماضي هو انقلاب عسكري مدعوم من الولايات المتحدة. وكانت صحف اسرائيلية نقلت كلاما مماثلا عن مبارك في محادثة هاتفية مع العاهل السعودي عقب عودته من الخارج. وقالت المواقع ان المجلس الاعلى للقوات المسلحة سمح للمتظاهرين باقتحام مقار امن الدولة انتقاما للمحاولة الانقلابية، وهو ما كان يلمح اليه رئيس الحكومة قبل يومين عندما اشار الى ‘ادلة على وجود ثورة مضادة’. وقال مؤيدون للثورة ان نشر الفوضى والفتنة وانهيار الدولة وحده يمكن ان ينقذ مبارك واعوانه من محاكمات ستنتهي بهم الى السجن، متوقعين ان تستمر القوى المضادة للثورة في عملها.

Siti Maryam Insan Suci Dan Mulia Tetapi bukanlah Tuhan

Surah Maryam
1. Kaaf, Haa, Yaa, Ain, Saad.
2. (Ini ialah) perihal limpahan rahmat Tuhanmu (Wahai Muhammad), kepada hambaNya Zakaria.
3. (ingatkanlah peristiwa) ketika Nabi Zakaria berdoa kepada Tuhannya Dengan doa permohonan secara perlahan.
4. ia merayu Dengan berkata: Wahai Tuhanku! Sesungguhnya telah lemahlah tulang -tulangku, dan telah putih melepaklah uban kepalaku; dan Aku - Wahai Tuhanku - tidak pernah merasa hampa Dengan doa permohonanku kepadamu.
5. dan Sesungguhnya Aku merasa bimbang akan kecuaian kaum kerabatku menyempurnakan tugas-tugas ugama sepeninggalanku; dan isteriku pula adalah seorang Yang mandul; oleh itu, kurniakanlah daku dari sisiMu seorang anak lelaki.
6. Yang layak mewarisi daku, juga mewarisi keluarga Nabi Yaakub; dan Jadikanlah Dia - Wahai Tuhanku seorang Yang diredhai serta disukai".
7. (Nabi Zakaria diseru setelah dikabulkan doanya):"Wahai Zakaria! Sesungguhnya Kami memberikan khabar Yang mengembirakanmu Dengan mengurniakan seorang anak lelaki bernama Yahya, Yang Kami tidak pernah jadikan sebelum itu, seorangpun Yang senama denganNya".
8. Nabi Zakaria bertanya: "Wahai Tuhanku! Bagaimanakah caranya Aku akan beroleh seorang anak, sedang isteriku adalah seorang Yang mandul dan Aku sendiri pula telah sampai had umur Yang setua-tuanya?"
9. Penyeru itu menjawab: demikian keadaannya - janganlah dihairankan; Tuhanmu berfirman; "Hal itu mudah bagiku kerana Sesungguhnya Aku telah menciptakanmu dahulu, sedang Engkau pada masa itu belum ada sebarang apapun."
10. Nabi Zakaria merayu lagi: "Wahai Tuhanku! Jadikanlah satu tanda bagiku (yang menunjukkan isteriku mengandung)", Allah Taala berfirman: " Tandamu itu ialah Engkau tidak akan dapat berkata-kata Dengan orang ramai selama tiga malam, sedang Engkau Dalam keadaan sihat".
11. maka Dia pun keluar mendapatkan kaumnya dari Mihrab (tempat sembahyangnya), lalu ia memberi isyarat kepada mereka: "Hendaklah kamu bertasbih (mengerjakan Ibadat kepada Allah) pagi dan petang".
12. "Wahai Yahya, Terimalah Kitab itu (serta amalkanlah) Dengan bersungguh-sungguh! dan Kami berikan kepadanya hikmat kebijaksanaan semasa ia masih kanak-kanak.
13. dan (Kami mengurniakannya) rahmat dari sisi kami, serta kelebihan Yang kembang manfaatnya; dan ia seorang Yang bertaqwa.
14. dan ia taat serta berbuat baik kepada ibu bapanya, dan ia pula tidak sombong angkuh atau derhaka.
15. dan (Kami limpahkan) kepadanya Selamat sejahtera pada hari ia diperanakkan, dan pada hari ia mati, serta pada hari ia dibangkitkan hidup semula (pada hari kiamat).
16. dan bacakanlah (Wahai Muhammad) di Dalam Kitab Al-Quran ini perihal Maryam, ketika Dia memencilkan diri dari keluarganya di sebuah tempat sebelah timur.
17. kemudian Maryam membuat dinding untuk melindungi dirinya dari mereka maka Kami hantarkan kepadanya: roh dari Kami lalu ia menyamar diri kepadanya sebagai seorang lelakiYang sempurna bentuk kejadiannya.
18. Maryam berkata: Sesungguhnya Aku berlindung kepada (Allah) Ar-Rahman daripada (gangguan) mu kalaulah Engkau seorang Yang bertaqwa.
19. ia berkata: "Sesungguhnya Aku pesuruh Tuhanmu, untuk menyebabkanmu dikurniakan seorang anak Yang suci".
ôMs9$s% 4¯Tr& ãbqä3t Í< ÖN»n=äî öNs9ur ÓÍ_ó¡|¡ôJt ×|³o0 öNs9ur à8r& $|Éót/ ÇËÉÈ
20. Maryam bertanya (dengan cemas): Bagaimanakah Aku akan beroleh seorang anak lelaki, padahal Aku tidak pernah disentuh oleh seorang lelaki pun, dan Aku pula bukan perempuan jahat?"
21. ia menjawab: "Demikianlah keadaannya tak usahlah dihairankan; Tuhanmu berfirman: hal itu mudah bagiKu; dan Kami hendak menjadikan pemberian anak itu sebagai satu tanda (yang membuktikan kekuasaan kami) untuk umat manusia dan sebagai satu rahmat dari kami; dan hal itu adalah satu perkara Yang telah ditetapkan berlakunya.
22. maka Maryam hamilah mengandungnya, lalu ia memencilkan diri Dengan kandungannya itu ke sebuah tempat Yang jauh.
23. (ketika ia hendak bersalin) maka sakit beranak itu memaksanya (pergi bersandar) ke pangkal sebatang pohon tamar (kurma); ia berkata Alangkah baiknya kalau Aku mati sebelum ini dan menjadilah Aku sesuatu Yang dilupakan orang dan tidak dikenang-kenang!
24. lalu ia diseru dari sebelah bawahnya:" janganlah Engkau berdukacita (Wahai Maryam), Sesungguhnya Tuhanmu telah menjadikan di bawahmu sebatang anak sungai.
25. dan gegarlah ke arahmu batang pohon tamar itu, supaya gugur kepadamu buah tamar Yang masak.
26. "Maka makanlah dan minumlah serta bertenanglah hati dari Segala Yang merunsingkan. kemudian kalau Engkau melihat seseorang manusia, maka katakanlah: Sesungguhnya Aku bernazar diam membisu kerana (Allah) Ar-Rahman; (setelah Aku menyatakan Yang demikian) maka Aku tidak akan berkata-kata kepada sesiapapun dari kalangan manusia pada hari ini".
27. kemudian baliklah ia kepada kaumnya Dengan mendokong Anaknya mereka pun menempelaknya Dengan berkata: Wahai Maryam! Sesungguhnya Engkau telah melakukan suatu perkara Yang besar salahnya!
28. " Wahai saudara perempuan Harun, bapamu bukanlah seorang Yang buruk akhlaknya, dan ibumu pula bukanlah seorang perempuan jahat!"
29. maka Maryam segera menunjuk kepada anaknya. mereka berkata (dengan hairannya): "Bagaimana Kami boleh berkata-kata Dengan seorang Yang masih kanak-kanak Dalam buaian?"
30. ia menjawab:" Sesungguhnya Aku ini hamba Allah; ia telah memberikan kepadaKu Kitab (Injil), dan ia telah menjadikan daku seorang Nabi.
31. dan ia menjadikan daku seorang Yang berkat di mana sahaja Aku berada, dan diperintahkan daku mengerjakan sembahyang dan memberi zakat selagi Aku hidup.
32. " serta (diperintahkan daku) taat dan berbuat baik kepada ibuku, dan ia tidak menjadikan daku seorang Yang sombong takbur atau derhaka.
33. dan Segala keselamatan serta kesejahteraan dilimpahkan kepadaKu pada hari Aku diperanakkan dan pada hari Aku mati, serta pada hari Aku dibangkitkan hidup semula (pada hari kiamat)".
34. Yang demikian sifat-sifatnya itulah Isa Ibni Maryam. keterangan Yang tersebut ialah keterangan Yang sebenar-benarnya, Yang mereka ragu-ragu dan berselisihan padanya.
35. tiadalah layak bagi Allah mempunyai anak. Maha Sucilah ia. apabila menetapkan jadinya sesuatu perkara, maka hanyalah ia berfirman kepadanya: "Jadilah engkau", lalu menjadilah ia.
36. dan Sesungguhnya Allah ialah Tuhanku dan Tuhan kamu maka Sembahlah kamu akan Dia Inilah jalan Yang betul - lurus ".
37. Kemudian, golongan-golongan (dari kaumnya) itu berselisihan sesama sendiri. maka kecelakaanlah bagi orang-orang kafir (yang berselisihan) itu, dari apa Yang disaksikan pada hari Yang besar huru-haranya.
38. sungguh jelas pendengaran dan penglihatan mereka Yang kafir itu semasa mereka datang mengadap Kami pada hari akhirat. tetapi orang-orang Yang zalim (dengan perbuatan kufur dan maksiat) pada masa di dunia ini, berada Dalam kesesatan Yang nyata
39. dan berilah amaran (Wahai Muhammad) kepada umat manusia seluruhnya tentang hari penyesalan Iaitu hari diselesaikan perbicaraan perkara masing-masing pada masa mereka (yang ingkar) di dunia ini berada Dalam kelalaian serta mereka pula tidak mahu beriman.
40. Sesungguhnya Kamilah Yang mewarisi bumi dan Segala makhluk Yang ada di atasnya; dan kepada Kamilah mereka akan dikembalikan.
41. dan bacakanlah (Wahai Muhammad) di Dalam Kitab (Al-Quran) ini perihal Nabi Ibrahim; Sesungguhnya adalah ia seorang Yang amat benar, lagi menjadi Nabi.
42. ketika ia berkata kepada bapanya:" Wahai ayahku, mengapa ayah menyembah benda Yang tidak mendengar dan tidak melihat serta tidak dapat menolongmu sedikitpun?

Maha Suci Islam daripada Syirik-Penyembahan sesama manusia

يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لاَ تَغْلُواْ فِي دِينِكُمْ وَلاَ تَقُولُواْ عَلَى اللّهِ إِلاَّ الْحَقِّ إِنَّمَا الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ رَسُولُ اللّهِ وَكَلِمَتُهُ أَلْقَاهَا إِلَى مَرْيَمَ وَرُوحٌ مِّنْهُ فَآمِنُواْ بِاللّهِ وَرُسُلِهِ وَلاَ تَقُولُواْ ثَلاَثَةٌ انتَهُواْ خَيْراً لَّكُمْ إِنَّمَا اللّهُ إِلَـهٌ وَاحِدٌ سُبْحَانَهُ أَن يَكُونَ لَهُ وَلَدٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَات وَمَا فِي الأَرْضِ وَكَفَى بِاللّهِ وَكِيلاً }النساء171
Surah An-Nisa', ayat : 17.
" Sesungguhnya penerimaan taubat itu disanggup oleh Allah hanya bagi orang-orang Yang melakukan kejahatan disebabkan (sifat) kejahilan kemudian mereka segera bertaubat, maka (dengan adanya dua sebab itu) mereka diterima Allah taubatnya; dan (ingatlah) Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana".
قال الله تعالى {لَقَدْ كَفَرَ الَّذِينَ قَالُواْ إِنَّ اللّهَ هُوَ الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ وَقَالَ الْمَسِيحُ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اعْبُدُواْ اللّهَ رَبِّي وَرَبَّكُمْ إِنَّهُ مَن يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدْ حَرَّمَ اللّهُ عَلَيهِ الْجَنَّةَ وَمَأْوَاهُ النَّارُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنصَارٍ }المائدة72
Surah Al-Maidah, ayat :72.
" Demi sesungguhnya! telah kafirlah orang-orang Yang berkata: "Bahawasanya Allah ialah Al-Masih Ibni Maryam". padahal Al-Masih sendiri berkata:" Wahai Bani Israil! Sembahlah Allah, Tuhanku dan Tuhan kamu, bahawasanya sesiapa Yang mempersekutukan Allah Dengan sesuatu Yang lain, maka Sesungguhnya Allah haramkan kepadanya syurga, dan tempat kembalinya ialah neraka; dan tiadalah seorang Penolong pun bagi orang-orang Yang berlaku zalim".
" وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ"
[آل عمران:85
Surah Ali Imran, ayat :85.
" dan sesiapa Yang mencari ugama selain ugama Islam, maka tidak akan diterima daripadanya, dan ia pada hari akhirat kelak dari orang-orang Yang rugi ".
إلى إخواني المسلمين في كل أرجاء الدنيا :
إن أصحاب هذه القناة يهود. و هم نشطون جدا عبر اليوتوب لهم مئات القنوات باللغة العربية و يسعون إلى تضليل الشباب المسلم الذي لا يعرف شيئا عن دينه.
الانفال (آية:36): "إن الذين كفروا ينفقون أموالهم ليصدوا عن سبيل الله فسينفقونها ثم تكون عليهم حسره ثم يغلبون والذين كفروا إلى جهنم يحشرون"
. Surah Al-Anfal, ayat : 36.
" Sesungguhnya orang-orang kafir Yang selalu membelanjakan harta mereka untuk menghalangi (manusia) dari jalan Allah, maka mereka tetap membelanjakannya kemudian (harta Yang dibelanjakan) itu menyebabkan penyesalan kepada mereka, tambahan pula mereka dikalahkan. dan (ingatlah) orang-orang kafir itu (akhirnya) dihimpunkan Dalam neraka jahanam."
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم . استغفر الله بس .. وصلت لدرجة انو هيك تعملو ..؟
اشهد ان لا اله الا الله واشهد ان محمد رسول الله ..
قل هو الله احد الله الصمد لم يلد ولم يولد ولم يكن له كفوآ احد ..
سورة الاخلاص ..
﴿وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُواْ فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُواْ اللّهَ فَاسْتَغْفَرُواْ لِذُنُوبِهِمْ وَمَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ وَلَمْ يُصِرُّواْ عَلَى مَا فَعَلُواْ وَهُمْ يَعْلَمُونَ﴾
(135) سورة آل عمران
135. Surah Ali Imran, ayat : 135.
"dan juga orang-orang Yang apabila melakukan perbuatan keji, atau menganiaya diri sendiri, mereka segera ingat kepada Allah lalu memohon ampun akan dosa mereka - dan sememangnya tidak ada Yang mengampunkan dosa-dosa melainkan Allah -, dan mereka juga tidak meneruskan perbuatan keji Yang mereka telah lakukan itu, sedang mereka mengetahui (akan salahnya dan akibatnya " )

Gaji tentera minima SR 3Ribu dan bonus 2 bulan gaji di arab saudi

http://images.alwatanvoice.com/news/large/3901354140.jpg
Terjemahan Google
Adakah Arab Saudi Raja Abdullah bin Abdul Aziz, beberapa siri keputusan dan reformasi sosial dan ekonomi baru, termasuk pendirian suatu badan untuk memerangi rasuah, dan pembentukan projek perumahan baru, dan kompleks perubatan.
Properti ini termasuk keputusan untuk menaikkan gaji minimum untuk SR 3000 untuk semua pekerja di negara, dengan pertukaran gaji dua bulan untuk semua pekerja negara, orang awam dan anggota tentera, menurut televisyen kerajaan melaporkan hari ini, Jumaat 2011/03/18.
Hibah berkisar antara bayaran bulanan faedah pengangguran, dan pembangunan 500 ribu unit rumah baru dan meningkatkan pengeluaran pada penjagaan kesihatan.
Selain itu, Raja Abdullah memerintahkan penyediaan 60 ribu pekerjaan baru dalam bidang keselamatan Kementerian Dalam Negeri. Ia juga mengatakan bahawa media harus menghormati pendeta atau hukuman wajah.
Dan siaran televisyen selepas pidato ditujukan kepada warga perintah Raja Saudi termasuk pemilikan "gaji pertukaran dua bulan untuk semua pekerja negara, baik awam dan tentera" dan "pertukaran wang saku bulanan untuk semua pelajar dalam pendidikan awam."
Ini juga menyatakan bahawa "pelaksanaan pertukaran ad hoc kewangan ribu riyal pada bulan bagi para pencari pekerjaan di sektor awam dan swasta."
Nota :
Sudah beberapa kali  kerajaan arab saudi  yang menjadi boneka amerika dan yahudi mengekalkan kuasa dengan merasuahkan rakyatnya dengan kemewahan. Pada masa raja faisal dibunuh oleh pembunuh upahan amerika, kerajaan arab saudi telah menghadiahkan semua rakyatnya SR1500.00 dan kini kali kedua pemerintahan boneka amerika merasuahkan rakyatnya dengan kenaikan gaji minima kakitangan kerajaan sebanyak SR 3Ribu sebulan dan bonus 2 bulan gaji.
Ini membayangkan betapa takutnya kerajaan boneka amerika dan yahudi yang berkuasa keatas dua tanah suci milik Umat Islam ( Mekah Dan Madinah ) kejatuhan 2 bandar suci tersebut ke tangan Umat Islam.
غزة - دنيا الوطن
أمر العاهل السعودي الملك عبد الله بن عبد العزيز بسلسلة من القرارات الاصلاحية والاجتماعية والاقتصادية الجديدة، شملت إنشاء هيئة لمكافحة الفساد، وبإقامة مشاريع سكنية جديدة، ومجمعات طبية.
واشتملت القرارات الملكية على رفع الحد الأدنى للرواتب إلى 3000 ريال لكافة العاملين في الدولة، مع صرف راتب شهرين لجميع موظفي الدولة من مدنيين وعسكريين، بحسب ما افاد التلفزيون الرسمي اليوم، الجمعة 18-3-2011.
وتراوحت المنح بين دفع إعانات بطالة شهرية، وبناء 500 ألف وحدة سكنية جديدة وزيادة الانفاق على الرعاية الصحية.
وبالاضافة إلى ذلك أمر الملك عبد الله بتوفير 60 ألف فرصة عمل جديدة في مجال الأمن بوزارة الداخلية. كما قال إن وسائل الإعلام لابد وأن تحترم رجال الدين وإلا واجهت عقوبات.
وأذاع التلفزيون عقب كلمة وجهها الملك السعودي الى المواطنين اوامر ملكية تشمل "صرف راتب شهرين لجميع موظفي الدولة، من مدنيين وعسكريين" و"صرف مكافاة شهرية لجميع طلاب وطالبات التعليم الحكومي".
كما نصت على "اعتماد صرف مخصص مالي قدره الف ريال شهريا للباحثين عن العمل في القطاعين العام والخاص".