"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Thursday, September 5, 2013

Allah taala memberi petunjuk kepada yang berkehendak(nawaitu kita)Cemana nak ikut susunan Amal yang betul?jadinya perlulah kita kaji balik semula sebagaimana nabi muhammad saw Belum menerima sembahyang...kaji balik sebelum nabi muhammad saw menjadi Rasulullah saw..sewaktu naik turun di gua hira.

Lihat balik kenapa perintah yang diturunkan secara berperingkat yang dimulakan dengan 5ayat surah Al-Alaq..
(Bersihkan hati..)

InsyaAllah..segalanya Allah taala permudahkan..

Sudahkah Melaksanakan Amalan Syahadah?

Amalan Hati itu makin mencantikkan lagi pemberian Allah taala pada insan.zikrullah fiankullijasad Zikir sekalian anggota bercahaya dengan kalimah alif lam lam ha...penuh.

Tubuh jasad manusia, zikir sekalian anggota. Setiap anggota yang ada didalam tubuh yang terkena aliran darah, akan dipenuhi dengan cahaya kalimah yang terpancar setiap kali melalui jantung(qalbi) yang berkalimah.

perjalanan kalimah allah keseluruh tubuh dapat dilihat dengan jelas oleh tuan punya badan..seperti ribuan lebah yang bergerak menuju ke satu tempat..

kalau jasad ada tanda ni, masuk kubur 10,000 tahun pun tak rosak...

yang berkalimah itu jasad INSAN iaitu Roh bernafsukan mutmainnah.