"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Monday, April 11, 2011

Islam: The Misunderstood Religion - Dr. Bilal PhilipsLayarilah blog ini dan jadikan Islam agama pilihan anda

http://www.islamreligion.com/articles/20450 Planet di angkasa mempunyai kehidupan-NASA


http://images.alwatanvoice.com/news/large/3890467890.jpg
Betapa luasnya pemerintahan Allah SWT.
Terjemahan Google
Astronomi telah lama  membahas dan persoalan tentang adanya kehidupan di planet lain adalah salah satu isu yang paling kontroversi di dunia. Baru-baru ini, terungkap pelbagai kemungkinan planet di luar angkasa, termasuk lebih daripada 50 daripada planet akan menyokong kehidupan, menurut laporan oleh para saintis NASA, surat khabar "Los Angeles Times" dari Amerika.
Jika terbukti kerana diharapkan bahawa fakta planet, akan sangat penting, "Kepler" telah dijumpai dalam dua tahun, tiga kali planet yang ditemui di seluruh dekad dan 02:30.
Dan mendapati bahawa tugas dari "Kepler" hampir satu planet lautan 1235 untuk bintang di kawasan-kawasan 997 km 500-3000 tahun cahaya, yang merupakan revolusi teknologi maklumat bagi para saintis yang saat ini mencari planet mirip Bumi. Dikutip, "Los Angeles Times" tentang William Burke, penyelidik utama pada misi, "Kepler" di pusat penyelidikan NASA, mengatakan, "Ini adalah langkah pertama dalam memahami bagaimana pengedaran kehidupan di galaksi."
Dia mengatakan Burke, 54 planet potensi planet terletak dalam julat yang disebut "Juldilux" pada "hak" jarak bintang, yakni tidak terlalu panas tapi tidak sangat sejuk, yang membolehkan kewujudan air cair, dan kemudian adanya kehidupan seperti yang kita tahu, dan ada lima planet 54 Mqarbin Bumi dalam ukuran.
علم الفلك لطالما شغل العلماء وتم بحثه، ومسألة وجود حياة على كوكب اخر هي واحدة من أكثر المسائل المثيرة للجدل في العالم. مؤخرا، تم الكشف عن مجموعة من الكواكب المحتملة في الفضاء الخارجي، بينها أكثر من 50 كوكباً من شأنه أن يدعم الحياة، وفقا لتقرير لعلماء ناسا، ذكرت صحيفة "لوس أنجلوس تايمز" الأمريكية.
وإذا ثبت كما هو متوقع أن هذه الكواكب حقيقة، فستكون مهمة "كيبلر" قد اكتشف خلال عامين ثلاثة أضعاف الكواكب التي تم اكتشافها على مدار العقد ونصف العقد الماضيين.
واكتشفت مهمة "كيبلر" ما يقرب من 1235 كوكبا محيطا بـ997 نجما في منطقة تبعد من 500 إلى 3000 سنة ضوئية، الأمر الذي يمثل ثورة معلوماتية بالنسبة للعلماء العاكفين على البحث عن كواكب شبيهة بالأرض. نقلت "لوس أنجلوس تايمز" عن ويليام بوركي، المحقق الرئيسي فى مهمة "كيبلر" في مركز ناسا للبحث، قوله، "هذه الخطوة الأولى في طريق فهم كيفية توزيع الحياة في المجرة".
وأضاف بوركي أن 54 كوكباً من الكواكب المحتملة يقع في النطاق الذي يسمى "جولديلوكس" على مسافة "صحيحة" من نجمها، أي أنها ليست ساخنة للغاية وليست باردة للغاية مما يسمح بوجود الماء السائل، ومن ثم وجود الحياة التى نعرفها، ويوجد خمسة من الكواكب 54 مقاربين للأرض في حجمها.

Gadafi telah keluar dari Libya menuju ke negara afrika yang dirahsiakan


http://images.alwatanvoice.com/news/large/3907530576.jpg
Gadafi telah keluar  meninggalkan Libya dan menuju ke sebuah negara afrika yang dirahsiakan.
Ramai yang berpandapat sepatutnya gadafi menyelesaikan masalah rakyat dan menyerahkan kuasa pemerintahan secara terbaik sebelum meninggalkan Libya, agar peperangan diantara puak yang bertelagah tidak berlaku.
Terjemahan Google
Libya penulis mengatakan Asaad Abu hematoma bahawa Libya menjadi sasaran konspirasi dengan Afrika Afrika disebut Initiative.
Dia mendedahkan bahawa varikokel bahawa inisiatif negara-negara Afrika untuk meninggalkan pemimpin Libya Muammar Gaddafi ke Afrika yang tidak diketahui.
Dia mengatakan Abu orang Libya varikokel menolak inisiatif ini kerana sarana untuk meninggalkan Khadafi pemimpin Libya meluncur ke perang saudara, kita tidak tahu hasilnya.
Ia memanggil Abu varikokel semua terhormat untuk menolak konspirasi Afrika bahkan pergi keluar ke Libya dari krisis yang damai.
قال الكاتب الليبي اسعد ابو قيلة ان ليبيا تتعرض الى مؤامرة افريقية عبر ما يسمى بالمبادرة الافريقية.
وكشف ابو قيلة ان المبادرة الافريقية تنص على مغادرة القائد معمر القذافي لليبيا الى جهة افريقية مجهولة .
واضاف ابو قيلة ان الشعب الليبي يرفض هذه المبادرة لان مغادرة القائد القذافي يعني انزلاق ليبيا الى حرب اهلية لايعرف احد نتائجها.
وطالب ابو قيلة كافة الشرفاء الى رفض المؤامرة الافريقية حتى تخرج ليبيا من ازمتها بسلام.

Kubur terbakar dan mengeluarkan bau busuk/Pakar Sihir Yaman yang bertaubat

Pakar Sihir Yaman yang bertaubat
Kubur terbakar dan mengeluarkan bau busuk