"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Wednesday, April 13, 2011

8 TINDAKAN KE ARAH KEJAYAAN DUNIA DAN AKHIRAT

http://2.bp.blogspot.com/_yeNTiciNMQU/SD66CQYwH_I/AAAAAAAAALg/3xF5VNhS_a4/s320/jihad1.jpg

1. UNTUK BADAN
Menjaga Kesihatan
Setiap ahli usrah hendaklah melakukan pemeriksaan umum kesihatan dari semasa ke semasa. Jika kita berpenyakit, segeralah berubat. Selain itu, ambil berat tentang punca-punca kekuatan badan dan pemeliharaan kekuatan itu dari segi kesihatan. Jauhkan diri kita daripada perkara-perkara yang boleh melemahkan kesihatan badan.
Menjaga Kebersihan
Jagalah kebersihan dalam semua hal: dalam rumah tangga, pakaian, makan minum, tubuh badan, dan tempat bekerja. Agama Islam itu diasaskan di atas dasar kebersihan.
Minuman dan Rokok
Janganlah minum kopi, teh dan minuman penyegar lain secara berlebih-lebihan. Seboleh-bolehnya jangan sama sekali menghisap rokok. Ulasan penyunting: 1. Teh dan kopi (terutamanya Nescafe) adalah antara minuman yang boleh mengalakkan penyakit magrain. Minuman penyegar, khususnya yang bergas, boleh merosakkan bahagian perut. 2. Saya yakin merokok amat berbahaya kepada tubuh badan dan kesihatan kita. Alhamdulillah, saya berhenti merokok sejak sebelas tahun yang lalu setelah "berhenti-henti" selama seminggu, sebulan dan enam bulan. Namun demikian, saya berhenti merokok bukanlah atas sebab-sebab kesihatan. Saya berhenti merokok atas sebab-sebab agama (setelah membaca tiga buah buku yang berkaitan dengan keharamannya) dan sebab-sebab sosial. Nyatakan pendapat anda di forum GU. Diharap ada respons.)
Riadah
Amalkan apa-apa riadah badan walaupun sekadar berjalan-jalan kaki sahaja. Jadilah ahli mana-mana pasukan pengembara jika umur anda munasabah dengannya.

Minuman Keras

Hindari diri daripada arak, sebarang minuman yang memabukkan, dan minuman yang boleh melemahkan kesihatan badan atau apa-apa jua minuman yang berbahaya.

2. UNTUK AKAL
Amalan Membaca
Pastikan diri kita mampu membaca dan menulis dengan baik. Hendaklah kita sentiasa membaca bahan bacaan Islam, akhbar dan majalah bermutu. Jika anda golongan iktisas dalam sesuatu bidang pengetahuan, usahakan sebuah perpustakaan khas peribadi, walaupun kecil, agar saudara berpeluang mendalami ilmu pengetahuan. Timbalah pengalaman dalam urusan agama Islam sekira-kira membolehkan anda menggambarkan hakikat dan menimbang sama ada cocok atau tidak satu-satu perkara itu dengan tujuan dakwah kita.
Mendalami Pengetahuan Islam
Hendaklah saudara dapat membaca Al-Qur'an dengan betul; dan juga hendaklah saudara dapat mendengar serta memikirkan ertinya. Juga saudara dikehendaki mempelajari sirah atau perjalanan Rasulullah s.a.w. dan sejarah angkatan salafus soleh atau yang sangat mustahak tentang asas-asas akidah, asas-asas bagaimana hukum-hukum itu bercabang, dan juga rahsia-rahsia syariat Allah s.w.t.

3. UNTUK BUDI PEKERTI


Berketerampilan

Hendaklah saudara sentiasa dalam keadaan segar mekar dan cergas, berperasaan halus, mudah berkesan sama ada terhadap sesuatu yang baik mahupun terhadap sesuatu yang baru; sama ada terhadap perkataan-perkataan mahupun terhadap perbuatan.

Berkata Benar

Hendaklah saudara sentiasa bercakap benar dan jangan sekali-kali berdusta; hendaklah saudara kuat kemahuan dan janganlah teragak-agak dalam sesuatu perkara, yang benar dan hendaklah saudara sanggup menyimpan rahsia; berani mengaku kesilapan sendiri, sanggup menyedari dan mengawasi diri sendiri ketika marah.
Berani
Hendaklah saudara bersikap berani; sanggup memikul bebanan; dan semulia-mulia keberanian itu ialah berani berterus terang dengan perkara yang benar dan hendaklah saudara menyimpan rahsia; berani mengaku kesilapan sendiri, sanggup menyedari dan mengawal diri sendiri ketika marah.

Serius

Hendaklah saudara bersikap gagah dengan cara sentiasa bersungguh-sungguh dalam sesuatu perkara. Kegagahan sikap seperti itu tidaklah pula sampai menghalang saudara daripada bergurau dengan yang benar dan ketawa dengan senyum dan dengan tidak mengada-ngada.

Hindari Kejahatan

Hendaklah saudara menjauhkan diri daripada rakan-rakan yang jahat dan daripada kawan-kawan yang rosak seperti mana saudara juga hendaklah menjauhkan diri daripada tempat maksiat dan dosa.
4. UNTUK SAKU

Bekerja Walaupun Sudah Kaya

Hendaklah saudara membuat apa jua kerja yang halal yang boleh mendatangkan rezeki sekalipun kalau saudara sudah kara-raya; dan juga hendaklah saudara memilih kerja yang sesuai dan mencubanya sedaya upaya walaupun kerja itu sukar; bahkan hendaklah saudara bertekun sehingga berjaya dalam satu-satu kerja.

Teruskan Kerja

Janganlah saudara terlalu sibuk mencari kerja di pejabat-pejabat kerajaan, tetapi janganlah pula menolaknya jika ada peluang. Janganlah lepaskan kerja yang ada kecuali kerja itu benar-benar berlawanan dengan tugas-tugas gerakan dakwah kita.
Jujur
Hendaklah saudara sentiasa berjaga-jaga supaya dapat menunaikan tugas saudara dengan cukup amanah tentang kelicinan dan ketertiban pekerjaan itu; jangan sekali-kali menipu; bahkan hendaklah saudara menunaikan kewajipan itu dengan tepat pada waktunya dan tepat pada masa janjinya.

Jangan Berjudi

Hendaklah saudara menjauhkan diri daripada permainan judi walaupun apa jua coraknya, dan walau apa pun jua tujuan yang ada di sebaliknya. Hendaklah juga saudara menjauhkan diri daripada cara-cara penghasilan haram walaupun di sebaliknya itu terdapat keuntungan yang segera.

Hindari Riba

Jauhilah diri kita daripada riba dalam semua muamalah jual beli--bersihkan diri anda daripada sebarang bentuk riba.
Menyimpan dan Berjimat
Hendaklah saudara menyimpan sebahagian daripada wang saudara untuk masa kecemasan walaupun simpanan itu sedikit sahaja, dan janganlah sekali-kali saudara terjerumus ke dalam perbelanjaan-perbelanjaan yang tidak mustahak.
Hindari Maksiat
Hendaklah saudara memerangi tempat-tempat permainan kotor; jangan menghampirinya, dan hendaklah saudara menjauhkan diri daripada cara hidup bermewah-mewah, berlebih-lebihan dan membazir.

Berhemat

Hendaklah saudara menggunakan harta umum umat Islam itu kepada jalan-jalan yang menggalakkan perusahaan dan pembangunan ekonomi Islam. Hendaklah saudara berjaga-jaga supaya jangan sampai keciciran wang itu walau sekupang sekalipun ke tangan pihak yang bukan Islam walau dalam apa jua keadaan sekalipun. Hendaklah saudara jangan memakai melainkan barang-barang buatan tanah air saudara sendiri.
5. UNTUK ORANG LAIN

Adil

Hendaklah saudara berlaku adil dan benar dalam menjalankan sesuatu hukum walau apa pun jua perkaranya. Janganlah saudara lupakan kebaikan orang lain sebab saudara marah; dan sebaliknya pula, janganlah saudara memejam mata daripada kejahatan-kejahatan mereka itu kerana saudara menyayanginya. Budi baik orang lain hendaklah dikenang walaupun ketika dalam keadaan bermusuhan. Hendaklah saudara bercakap benar walaupun terhadap diri sendiri atau terhadap orang yang paling hampir dengan saudara sekalipun percakapan yang benar itu pahit dan maung akibatnya.
Komited
Hendaklah saudara cergas dan terlatih dalam membuat perkara-perkara kebajikan am. Kecerdasan ini dapat diukur dengan perasaan gembira saudara ketika saudara dapat memberi khidmat kepada orang lain untuk mencapai maksud ini hendaklah saudara menziarahi orang-orang sakit, menolong orang-orang yang berhajat, menanggung bebanan orang-orang yang lemah dan melapangkan dada orang-orang yang ditimpa kemalangan atau bencana walaupun hanya sekadar dengan cakap-cakap yang melegakan hati. Tegasnya, hendaklah saudara segera melakukan kebajikan walau apa jua pun coraknya.

Belas Kasihan

Hendaklah saudara bersifat belas kasihan dan bertolak ansur. Dalam hal ini hendaklah saudara memaafkan dan mengampun kesilapan-kesilapan orang lain. Belas kasihan ini bukan sahaja terhadap sesama manusia akan tetapi juga terhadap makhluk haiwan. Hendaklah saudara bermuamalah dengan orang lain secara yang baik; sentiasalah berkelakuan baik terhadap orang ramai dan hendaklah saudara memelihara sopan santun secara Islam dalam pergaulan sehari-hari--iaitu dengan cara menaruh perasaan belas kasihan kepada yang kecil dan menghormati yang tua, melapangkan tempat ketika di dalam mana-mana majlis perhimpunan ramai. Janganlah saudara mengintai atau mengumpat; jangan menceroboh bahkan hendaklah saudara terlebih dahulu meminta izin ketika hendak masuk ke sesuatu tempat dan begitu juga ketika hendak keluar daripada sesuatu tempat.
Hak
Hendaklah saudara meminta hak saudara dengan cara yang baik dan hendaklah menunaikan hak orang lain dengan sepenuhnya dengan tidak payah dituntut dan dengan tidak lengah-lengah lagi.

6. UNTUK GERAKAN DAKWAH
Hindari Kumpulan yang Tidak Berfaedah
Anda hendaklah melepaskan diri daripada berhubung dengan sebarang badan atau kumpulan yang tidak memberi faedah kepada gerakan dakwah kita.
Tegakkan Kebiasaan Islam
Berusahalah sedaya upaya menghidupkan kebiasaan yang bercorak Islam dan perangi adat dagang dalam semua lapangan hidup, termasuk cara memberi hormat, tutur kata, bahasa itu sendiri, sejarah, pakaian dan masa bekerja.
Berhati-hati Bertindak
Jangan menonjolkan diri dalam apa jua mahkamah bukan Islam; iaitu dengan jalan tidak berhakimkan kepadanya kecuali jika terpaksa. Janganlah pergi ke kelab-kelab yang bukan Islam, akhbar-akhbar, kumpulan-kumpulan, sekolah-sekolah dan badan-badan serta perbadanan-perbadanan yang menentang Islam. Pemulauan ini hendaklah saudara lakukan dengan cara yang bersungguh-sungguh. (Ulasan: Bagaimana jika seorang naqib usrah sengaja mengeluarkan anaknya daripada taman asuhan kanak-kanak Islam dan menghantar anak itu ke tadika Kristian? Bagaimana dnegan ahli usrah yang meninggalkan sekolah kebangsaan dan menyekolahkan semua anak mereka di sekolah rendah berjenama Saint.)
Berkenalan
Kenalilah semua anggota cawangan sendiri. Perkenalkan diri sendiri kepada mereka dengan sejelas-jelasnya sambil menunjukkan bahawa anda benar-benar berasa kasih sayang, penghargaan, sanggup bertolong-tolongan dan buktikan bahawa anda mengutamakan kepentingan mereka berbanding dengan kepentingan diri sendiri.
Sumbangkan Harta untuk Gerakan
Sumbangkan sedikit daripada harta anda untuk gerakan dakwah. Janganlah pula lupa mengeluarkan zakat yang wajib. Peruntukan sedikit harta untuk pengemis dan orang-orang yang terputus rezeki, walaupun pendapatan anda sangat kecil.
Berdakwah dan Selalu Sedia
Berusahalah menyiarkan seruan dakwah ke segenap teluk rantau. Corakkan rumah tangga, keluarga dan semua rakan taulan dengan corak keislaman. Laporkan suasana yang mengelilingi anda kepada pucuk pimpinan. Hendaklah anda sentiasa berhubung rapat dengan pucuk pimpinan dari segi jiwa dan amalan. Malah kita hendaklah meminta persetujuan mereka terlebih dahulu dalam setiap langkah yang penting di samping menganggap diri kita sebagai askar yang sentiasa dalam keadaan siap sedia dan hanya menunggu perintah untuk bertindak.

7. UNTUK TUHAN
Mengawasi Allah
Janganlah saudara terputus daripada mengawasi Allah. Sentiasalah berniat ikhlas kerana Allah dalam sebarang pekerjaan. Saudara hendaklah sentiasa beringat-ingat serta bersedia untuk ke akhirat; iaitu dengan jalan beramal dengan ibadat sunat untuk menghampirkan diri kepada Allah. Banyakkan zikrullah dalam semua hal serta berdoa dengan doa-doa yang ma'thur yang pernah diamalkan oleh Rasulullah dalam setiap keadaan.
Amalkan Wirid Khas
Amalkan wirid yang khas bagi Ikhwan Muslimin dan janganlah saudara mengecualikannya melainkan sesuatu situasi cemas dan memaksa.
Bersih dan Kelalkan Wuduk
Peliharalah kebersihan yang nyata dan yang maknawi. Seboleh-bolehnya sentiasalah berada dalam keadaan berwuduk.

Solat

Dirikan solat dengan betul dan pada waktu-waktunya yang ditentukan. Seboleh-bolehnya selalulah ke masjid dan berjemaah di sana.
Puasa
Hendaklah saudara berpuasa pada bulan Ramadan dengan sebaik-baiknya.
Haji
Hendaklah saudara menunaikan fardu haji jika mampu. Jika belum mampu, bekerjalah untuknya sekarang juga.
Beristighfar
Hendaklah saudara sentiasa membaharui taubat dan istighfar meminta ampun kepada Tuhan. Jauhkan diri daripada segala dosa besar dan dosa kecil.
Manfaatkan Masa
Hendaklah saudara menjaga masa kerana masa itu adalah umur saudara; oleh itu hendaklah saudara menjauhkan diri daripada perkara-perkara yang samar-samar hukumnya supaya dengan menjauhkan diri daripadanya saudara tidak terjatuh ke dalam perkara-perkara yang haram.
Kawal Diri
Lawan diri sendiri dengan sehebat-hebatnya agar mudah saudara memimpin diri sendiri. Kawallah mata dan perasaan hati sendiri. Kuasailah desakan kemahuan dalam diri dan halakanlah semuanya itu kepada perkara yang halal lagi baik. Elakkan diri daripada apa jua perkara yang haram walau apa pun jua coraknya.
8. UNTUK KESEMUANYA

Kekal Niat Jihad

Hendaklah saudara sentiasa berada dalam keadaan niat berjihad dan untuk-Nya sedaya upaya.
Muhasabah
Sebelum tidur, peruntukkan masa selama satu jam untuk menyoal diri sendiri tentang sejauh mana dan sebanyak mana saudara menunaikan kewajipan ini. Jika didapati jawapannya baik, bersyukurlah kepada Allah; tetapi jika dapati kekurangan maka pintalah ampun kepada Allah dan bertaubatlah. Hendaklah saudara pinta pertolongan daripada-Nya kerana Allah itu sebaik-baik Pengawal dan sebaik-baik Pembantu.

Wanita amerika menjadi buta setelah pembedahan kecantikan


http://images.alwatanvoice.com/news/large/3904748043.jpg
Kesan pembedahan kecantikan akhirnya wanita ini menjadi buta.
Terjemahan Google
Marilyn memutuskan untuk Weisz dari mandat daripada "New Jersey" Pembayaran ahli bedah kosmetik, telah menjalani operasi kosmetik untuk memperbaiki Ajafunha benjolan yang muncul selepas pelaksanaan operasi sebelumnya di tangan doktor lain kosmetik. Dan sekarang tidak boleh menutup mata atau bahkan berkelip Jvenha tidak boleh tidur.
Ia juga mengatakan Weisz, perlu untuk menempatkan beberapa titis di matanya dan jenis tertentu gel untuk menjaga keselamatan mereka dan pertimbangan keselamatan, dan melindungi mereka dari kecederaan. Oleh kerana itu, saya memutuskan untuk menuntut kosmetik doktor d. Paul Parker atas tuduhan kelalaian dan itu bukan sebagai beep, mengingatkan potensi risiko dan komplikasi kemungkinan bahawa kegagalan operasi kosmetik.
Said Weisz ke saluran "BBC": "!! Aku tidak bisa menutup mata (dan pergerakan mata untuk membuktikannya), sehingga situasi adalah 24 jam sehari, 7 hari seminggu, 365 hari setahun Dan Wharf mata harus menekan pada mata saya, kedua saya tidak boleh melakukan itu" .
Menemukan Dr Parker Weisz, yang berkahwin dengan dua kanak-kanak, di mahkamah dan menyatakan bahawa ia mencatatkan pesakit komplikasi operasi juga memberikan selebaran yang menjelaskan tentang hal itu.
قررت الامريكية مارلين ليسز من ولاية "نيوجيرسي" ان تقاضي طبيب جراح تجميلي، اجرى لها جراحة تجميلية لتصحيح النتوءات على جفونها التي ظهرت من بعد إجرائها عملية جراحية سابقة على يد طبيب تجميلي اخر. والان هي غير قادرة على اغماض عينيها ولا حتى ان يرف جفنها ولا تستطيع النوم.
كما وقالت ليسز، انها تحتاج لوضع عدة قطرات في عينيها ونوع هلام معين لتحافظ على سلامتهم وسلامة نظرها، وتحميهم من التضرر. لذلك، قررت ان تقاضي طبيبها التجميلي د. بول باركر بتهمة الاهمال كما وانه لم ينبهها على احتمال الخطر والمضاعفات التي ممكن ان تخلف العملية الجراحية التجميلية.
قالت ليسز لقناة "بي بي سي": "لا استطيع اغماض عيني (وقامت بحركة بعينيها لتبرهن ذلك)، هكذا الوضع يكون طوال 24 ساعة على مدار 7 ايام بالاسبوع و365 يوم بالسنة!! ولأرف بعيني يجب ان اضغط على عيني الاثنتين لاستطيع فعل ذلك".
واجه الدكتور باركر ليسز التي هي متزوجة وام لابنين، في المحكمة وادعى بانه نوه المريضة لمضاعفات العملية كما واعطاها منشور يشرح لها عن ذلك.

Kubah Kuning Palestin dijadikan iklan bersama wanita seksi

Terjemahan Google
Mengutuk Yayasan Al-Aqsa untuk berhenti dan Warisan menerbitkan sejumlah media Israel, besar, iklan berwarna-warni di halaman mereka, yang mengandungi mengkompromikan gambar wanita pada gambar latar belakang Masjid Al-Aqsa dan Dome of the Rock, dalam promosi untuk siaran program televisyen di Channel Israel Sepuluh.
Dianggap Al-Aqsa Foundation dalam sebuah kenyataan yang seperti deklarasi dan kandungan gambar dan promosi fashion dan nama mode program dan rasa iman untuk semua Muslim di dunia, dan meminta media untuk menghentikan penerbitan iklan tersebut.
Dia menekankan bahawa penerbitan foto cabul seperti pada gambar latar belakang Masjid Al-Aqsa dan promosi program seperti ini merupakan pelanggaran yang menyolok atas kesucian Al-Aqsa, yang merupakan masjid kedua yang ditempatkan di bumi, Kiblat pertama dan halaman paling suci ketiga, dan bahawa deklarasi ini akan menjejaskan doktrin dan sentimen lebih daripada satu bilion dan Muslim setengah bilion di muka bumi.
Yayasan Al-Aqsa dalam kenyataan bahawa itu bukan kali pertama saya menggunakangambar Masjid Al Aqsa atau Kubah batu oleh pendirian Israel atau lengan atau anak syarikat yang melanggar doktrin Muslim dan kesucian maksimum, menunjukkan bahawa ia mengulangi lebih dari sekali gambar Dome of The Rock pada label ditempelkan pada botol alkohol atau gambar yang sama pada sampul surat gula di Restoran Israel atau gambar untuk mempromosikan pelancongan antarabangsa di Baitulmuqaddis dan sebagainya.
Sementara itu, yang disebut peguam Mohammad Sulaiman Al-Aqsa Foundation Igbarieh media Israel menyebutkan menghentikan penyebaran iklan tersebut.
نددت مؤسسة الأقصى للوقف والتراث بنشر عدد من وسائل الإعلام الإسرائيلية إعلانات كبيرة وملونة على صفحاتها، تتضمن صورا فاضحة لنساء على خلفية صورة للمسجد الأقصى وقبة الصخرة، ترويجا لبرنامج تلفزيوني يبث في القناة العاشرة الإسرائيلية.
واعتبرت مؤسسة الأقصى في بيان لها مثل هذا الإعلان وما تضمنه من صور وترويج لبرنامج موضة وأزياء مسّا بعقيدة وشعور كل المسلمين في العالم، وطالبت وسائل الإعلام بوقف نشر مثل هذه الإعلانات.
وأكدت أن نشر مثل هذه الصور الفاضحة على خلفية صورة للمسجد الأقصى المبارك والترويج لمثل هذا البرنامج هو انتهاك صارخ لقدسية المسجد الأقصى، وهو ثاني المساجد التي وضعت على الأرض وهو أولى القبلتين وثالث الحرمين، كما أن هذا الإعلان يمس بعقيدة ومشاعر أكثر من مليار ونصف مليار مسلم على وجه الأرض.
وأضافت مؤسسة الأقصى في بيانها انه ليست هي المرة الأولى التي تستخدم فيها صورة المسجد الأقصى أو قبة الصخرة من قبل المؤسسة الإسرائيلية أو أذرعها أو شركاتها بشكل يمس عقيدة المسلمين وقدسية الأقصى، مشيرة إلى أنه تكرر أكثر من مرة وضع صورة قبة الصخرة على ملصقات ألصقت على زجاجات الخمر أو الصورة نفسها على مغلفات السكر في المطاعم الإسرائيلية أو الصور للترويج السياحي العالمي في القدس المحتلة وما إلى ذلك.
من جانبه، طالب محامي مؤسسة الأقصى محمد سليمان إغبارية وسائل الإعلام الإسرائيلية المذكورة بوقف نشر هذه الاعلانات.

Kesalahan-Kesalahan dalam Kitab Bible / Injil

Seruan Dan Sinaran Islam untuk Seluruh Alam

هل فكرت يوماً أن تدعوغير المسلمين إلى الإسلام هذه فرصتك لعل الله تعالى أن يهدي بك أقواماً قد ضلوا...
لن نأخذ من وقتك أكثر من خمس دقائق في اليوم...

لا يتطلب الأمر منك معرفة اللغة الإنجليزية ولا الدخول في محاورات...
إن الأمر أسهل بكثير مما تتصور...
لقد قام إخوانك في الهيئة بإعداد خطاب للدعوة إلى الإسلام وقد ذكر في الخطاب المواقع التي تدعو إلى الإسلام باللغة الإنجليزية... بالإضافة إلى بعض المطويات باللغة الإنجليزية والموجهة إلى النصارى

كل المطلوب منك أيها الأخ المسلم الداعي إلى الله هو ما يلي :

أولا: قم بحفظ هذه الرسالة أو المطوية على جهازك.
ثانيا: عند دخولك على المواقع الإنجليزية التي أنشأها غير المسلمين سواء كانت المواقع شخصية أو لشركات أو لمؤسسات أو لحكومات أو غيرها او(((((( موقع اليوتوب - حيث يوجد صورة رسالة عند تفتح صفحة من وضع المقطع في اليوتوب فترسل له ماتريد تصل له على بريده وعلى موقع اليوتوب أيضاً - ))))))) اضغط على زر البريد الإلكتروني للموقع ثم انسخ هذه الرسالة أو المطوية فيه ثم أرسلها.
ثالثا: ولو دخلت أيضا على سجل الزوار للمواقع المذكورة ونسخت هذه الرسالة أو المطوية فيه لتكون دعوة لكل من قرأ السجل.
فقط...
وانتهى الأمر...
هذا أمر سهل جدا...
ولكنه عظيم النفع بإذن الله تعالى...

************
وهذه رسالة مختصرة فيها تعريف مختصر بالإسلام وحث على التعرف عليه ودلالة على المواقع الداعية إلى الإسلام باللغة الإنجليزية
Excuse me!!
Would you stop for a moment?!
O...man...Haven't you thought-one day- about yourself ?
Who has made it?
Have you seen a design which hasn't a designer ?!
Have you seen a wonderful,delicate work without a worker ?!
It's you and the whole universe!..
Who has made them all ?!!
You know who ?.. It's "ALLAH",prise be to him.
Just think for a moment.
How are you going to be after death ?!
Can you believe that this exact system of the universe and all of these great creation will end in in nothing...just after death!
Have you thought, for a second, How to save your soul from Allah's punishment?!
Haven't you thought about what is the right religion?!
Read ... and think deeply before you answer..
It is religion of Islam.
It is the religion that Mohammad-peace upon him- the last prophet, had been sent by.
It is the religion that the right Bible- which is not distorted-has preached.
Just have a look at The Bible of (Bernaba).
Don't be emstional.
Be rational and judge..
Just look..listen...compare..and then judge and say your word.
We advise you visiting :
http://www.al-sunnah.com/
http://islamfaq.com/news_muslims/new_muslims.html
http://www.why-islam.com/
http://www.islam-qa.com/
http://www.islamzine.com/ 
We willingly recive any inquries at the e-mail :
maroof@w3.to
webmaster@al-sunnah.com 
وتجد هنا رسائل أخرى لدعوة غير المسلمين .
http://belief.8k.com/sahm.htm 

http://216.121.189.127/nis2/islam.htm 
فهذه بعض العبارات الدعوية وفيها إعلانات لمواقع إسلامية موثوقة فيها تعريف بالإسلام من صوتيات ومرئيات والحكمة من الخلق و و و :
http://sultan.org/fordawa.txt
===========
Didn't you asked your self one day :
What's The Purpose of life ?
Here you will get the answer :
http://www.islamway.com/arabic/imag...een/purpose.rpm
========
The Purpose of life !
http://www.islamway.com/arabic/imag...een/purpose.rpm
===============
Do you want to know about ISLAM,
the fastest growing religion in the World ?
If yes, please visit this site:
http://islam-guide.com/
thanks
==================
Why Should You Be A Muslim ?
http://www.islamway.com/arabic/imag...ud_Adib/why.rpm
Peace.
============================
Why Should You Be A Muslim ?
http://www.beconvinced.com/Audio/Reason1.ram
http://www.beconvinced.com/Audio/Reason2.ram
============================
Islam: The True Religion (By Bilal Philips)
http://islam.org/audio/ra600_3.ram
============================
Free audios that will IMPROVE your LIFE :
http://islamway.com/english/images/.../nonmuslims.htm
================
These Audios will improve your all LIFE :
http://beconvinced.com/SPEECHES.htm
================
Want to see some Videos ?
http://islamicweb.com/resources/video.htm
==============
Learn about the the fastest growing religion in the World :
http://www.i-g.org/
========
Islam! - The Modern Alternative - Why Islam is good for you !
http://thetruereligion.org/modernalternative.htm
=============
The True Religion :
http://thetruereligion.org/
===========
Explore & discover & be convinced that ISLAM is the truth ! ...
Please Visit :
http://www.beconvinced.com/
===============
A Brief Illustrated Guide To Understanding Islam
http://islam-guide.com/
=============
It is The Truth !
http://www.it-is-truth.org/ 
================ DAWA BY QURAN ========
Listen to Quran The Holy Book of GOD:
http://english.islamway.com/echapters.php?recitor_id=9
============================
Want to listen to something better than music ?
http://english.islamway.com/echapters.php?recitor_id=9
============================
How about some MP3 ? :
http://english.islamway.com/echapters.php?recitor_id=9
================
Did you hear this ? :
http://www.islamway.com/arabic/imag.../rashed/001.ram
http://www.islamway.com/arabic/imag.../rashed/012.ram
=======================
Listen , Relax and Enjoy :
http://islamway.com/english/images/...tions/index.htm
==========================
Want to read a LIFE-IMPROVE stories ???
http://thetruereligion.org/converts.htm
==========================
Find all your answers about Islam and Muslims here :
http://www.islam-qa.com/
==========================
Free E books in PDF format & free books to your snail mail :
http://www.sultan.org/books/
===================
Good links about christianity and Islam,
Islam view about Jesus and Marry:
http://sultan.org/ 
هذه كتب مفيدة وعلى هيئة بي دي اف مناسبة للمرأة الغربية لدعوتها للإسلام :
The Rights and Duties of Women in Islam - Shaikh Abdul Ghaffar Hassan
http://al-sunnah.com/pdf/womright.pdf 
موجه للمرأة المسلمة ولكنه جميل لغيرها أيضا
The Ideal Muslimah :
http://groups.yahoo.com/group/NewMu...%20Muslimah.pdf 
وهذا عن حقوق الإنسان في الإسلام (يتضمن فصولا عن المرأة ) :
Misconceptions on Human Rights in Islam
http://www.freespeech.org/sultan/misconceptions.pdf 
وهذا كتاب باسم ( المرأة في ظلال الإسلام )
Woman in the shade of Islam
http://www.freespeech.org/sultan/women.pdf
والأخيران موجودان عند مكتب الجاليات بالبطحاء بالرياض لمن أراده للتوزيع 

وهذه مقالة جميلة
Why are so many women converting to Islam ?
http://geocities.com/Athens/Agora/4229/women.html 
======== عبارات مطولة ==========
Islam is a total system of life, it puts an enormous emphasis on gaining of knowledge. It is through knowledge that a person will fully realize the wonders of our Creator in nature and within ourselves. A Muslim is any person anywhere in the world whose obedience, allegiance, and loyalty are to God, the Lord of the Universe. Even if you are a Christian, it doesn't hurt to learn about 1.6 Billion Muslims who love and respect Jesus!
Please Join our discussions and chats here:
http://clubs.yahoo.com/clubs/introductiontoislam
Or please visit this site to know more about Islam :
http://islam-guide.com/
Peace.
===========
Excuse me!!
Would you stop for a moment?!
O...man...Haven't you thought-one day- about yourself ?
Who has made it?
Have you seen a design which hasn't a designer ?!
Have you seen a wonderful,delicate work without a worker ?!
It's you and the whole universe!..
Who has made them all ?!!
You know who ?.. It's "ALLAH",prise be to him.
Just think for a moment.
How are you going to be after death ?!
Can you believe that this exact system of the universe and all of these great creation will end in in nothing...just after death!
Have you thought, for a second, How to save your soul from Allah's punishment?!
Haven't you thought about what is the right religion?!
Read ... and think deeply before you answer..
It is religion of Islam.
It is the religion that Mohammad-peace upon him- the last prophet, had been sent by.
It is the religion that the right Bible- which is not distorted-has preached.
Just have a look at The Bible of (Bernaba).
Don't be be emotional .
Be rational and judge..
Just look..listen...compare..and then judge and say your word.
We advise you to visit :
http://www.al-sunnah.com/
http://www.thetruereligion.org/
http://www.sultan.org/
http://www.islam-qa.com/

Cahaya Kegemilangan Islam Di Bombay-Dr.Zakir Naik


Pendakwah Islam yang memiliki bakat seperti Ahmad Deedat.
Semoga Allah SWT melahirkan ulamak seperti ini di Nusantara,
Hidup dan Mati mereka hanya memperhambakan diri kepada Allah SWT tanpa memandang kepada perbezaan politik, bangsa dan warna kulit.