"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Thursday, April 7, 2011

Dua adik beradik makan mayat

http://images.alwatanvoice.com/news/large/3906243423.jpg
Betapa buasnya manusia yang lahir dizaman ini, tiada lagi nilai-nilai kemanusiaan dan nilai-nilai murni di zaman Rasulullah SAW.
Manusia kini bertindak lebih kejam daripada haiwan kerana jiwa mereka disemai dengan benih-benih penipuan, benih-benih putar belit, benih-benih keganasan.
Manusia kini, jiwa mereka memandang Akhlak Mulia Rasulullah SAW tidak memberi apa-apa nilai dalam kehidupan seharian dan tidak mendapat apa-apa nilai tambahan dalam penilaian kenaikan pangkat dalam pekerjaan.
Kini manusia terlalu jauh dari Nilai-Nilai Khalifah Allah SWT atau Sebagai Wakil Allah SWT untuk memakmurkan Alam ini dengan perundangan Allah SWT.
Artikel dibawah jelas menunjukkan bahawa manusia lebih hina daripada haiwan walaupun Allah SWT telah mengurniakan akal untuk membezakan manusia daripada haiwan.
Terjemahan Google
Nampaknya filem-filem yang berbicara tentang "kanibal" dan "vampir" tidak selalu Balkhialip, tetapi ada orang-orang di sekitar kita yang suka filem-filem ini kita melihat mereka! Terungkap sehingga polis Pakistan untuk dua saudara di wilayah terpencil di Punjab Bkahr makan daging orang mati, selama pencarian untuk tubuh dan memberitahu ayahnya tentang pemergiannya.
ayah gadis itu meninggal dunia (22 tahun) yang disebut "bergerak" telah melaporkan bahawa polis Pakistan Vwji apabila anda melawat makam putrinya, dikebumikan tubuhnya sebelum hari lawatan, bahawa makam terbuka, dan tidak ada tubuh putrinya.
Menurut polis bahawa ia telah menghadiri laman web, dan mengangkat jejak kaki, dengan intensifikasi usaha untuk mencari penyebab, ditangkap seorang bernama "Arif" ditemui di rumahnya di peti mati, dan ahli-ahli umat manusia dan banyak di dapur rumahnya, mengandungi daging garam menempatkan manusia dimasak dan rempah-rempah dan bawang ciri dan tomato mereka.
Polis berjaya menangkap saudara terdakwa, di mana mereka mengaku mencuri tubuh, tubuh peribadi orang muda, dan makan hati,buah pinggang dan jantung selepas ekstraksi yang, sementara terus mayat itu, untuk memasak daging dan memakannya.
Dia mengatakan dua tersangka dalam penyelidikan bahawa mereka tidak sendirian, dari kanibal, menunjukkan bahawa ada banyak orang di seluruh kasih dunia untuk kanibalisme, di mana mencuri mayat dan memakannya, tetapi mereka menegaskan bahawa mereka tidak mempunyai hubungan dengan setiap orang lain kanibal.
Pengarah Bkahr polis yang untuk pertama kalinya dalam sejarah Pakistan, mereka melihat seperti kes, di mana mereka mendengar kanibalisme Buckley di banyak negara di dunia, tetapi mereka percaya itu adalah dongeng, untuk datang kejadian ini, dan mengesahkan kehadiran manusia. Dia menunjukkan bahawa mahkamah akan dianggap sah dalam kes ini, untuk menentukan hukuman penjahat ini.
يبدو ان الافلام التي تتحدث عن "آكلي لحوم البشر" و"مصاصي الدماء" ليست بالخيالية دائما، انما هنالك بشر من حولنا كهؤلاء الذين نراهم بالافلام!! بحيث كشفت الشرطة الباكستانية عن شقيقين في منطقة بكهر النائية بإقليم البنجاب يأكلان لحوم الموتى، وذلك خلال بحثها عن جثة أبلغ والدها عن اختفائها.
وكان والد فتاة متوفاة (22سنة) تُدعَى "سائرة" قد أبلغ الشرطة الباكستانية أنه فُؤجئ عند زيارة قبر ابنته، التي دفن جثتها قبل يوم من الزيارة، بأن القبر مفتوح، ولا توجد فيه جثة ابنته.
وأشارت الشرطة إلى أنها حضرت للموقع، ورفعت آثار الأقدام، ومع تكثيف الجهود للبحث عن الجناة، ألقت القبض على شخص يُدعَى "عارف" عُثِر في منزله على أكفان وأعضاء بشرية وقِدْر كبير في مطبخ منزله، يحتوي على لحوم بشرية طُبخت بوضع الملح والبهارات المنوّعة والبصل والطماطم لها.
وتمكَّنت الشرطة من القبض على شقيق المتهم، حيث اعترفا بأنهما يسرقان الجثث، خاصة جثث الشباب، ويأكلان الكبد والكلى والقلب بعد استخراجها منها، بينما يحتفظان بالجثة، لطبخ لحمها وأكله.
وقال المتهمان خلال التحقيقات إنهما ليسا وحدهما من آكلي لحوم البشر، مُشيريْن إلى أن هناك العديد من الأشخاص في مختلف أنحاء العالم يعشقون أكل لحوم البشر، حيث يسرقون الجثث ويأكلونها، إلا أنهما أكّدا أنه ليس لهما أيّ علاقة بأيّ أشخاص آخرين من آكلي لحوم البشر.
وأوضح مدير شرطة بكهر أنه لأول مرة في تاريخ باكستان تصلهم مثل هذه القضية، حيث إنهم كانوا يسمعون بآكلي لحوم البشر في كثير من دول العالم، إلا أنهم كانوا يعتقدون أنها قصص خيالية، لتجيء هذه الحادثة، وتؤكِّد وجودهم بين البشر. وأشار إلى أن القضاء الشرعي سينظر في القضية، لتحديد عقوبة هذَين المجرميْن.

Video bukti-Anuar Sadat dibunuh dengan persetujuan mubarak.Dalam video pertama - Kenapa Anuar Sadat dibiarkan mati dalam kesakitan tanpa mendapat rawatan kecemasan ???

Dalam video kedua - Kenapa mubarak melarikan diri dan mementingkan diri sendiri tanpa membantu sahabatnya Anuar Sadat ???.

Gambar Villa Mewah mubarak di Sharm Al-Syeikh

http://images.alwatanvoice.com/news/large/3906143508.jpg
Terjemahan Google
Arahan Ala Ghatrifi di akhbar Mesir hari ini: "Putusan individu selalu ingin menjadi terpencil, Fenrah serta dalam novel-novel Marquez, Asturias, Joza, memilih parti ke terpencil di negerinya sendiri untuk menjadi tempat berlindung dan aman jauh dari istana presiden jika orak peristiwa atau pecah revolusi, dan berhampiran dengan pelabuhan untuk melarikan diri dari batas-batas penghijrahan ke atmosfera atau ke tepi lain, dan mencintai selalu tempoh relaksasi dan menyenangkan di resort hati, dan sebagainya Mubarak memilih Sharm el-Sheikh untuk berada di sana ketika anda mengetuk satu jam untuk meninggalkan dan seperti menggambar senario akhir, dan hari ini tidak akan berbicara tentang-Sharm el Sheikh, tapi untuk rumah, yang dibina oleh «pengusaha Hussein Salem », teman dekat mantan Presiden, dan membawa cerita lain era menjembatani Presiden selain dari Laut Merah untuk menyelesaikan tempatnya di pemandangan dan Laut mitos .. rumah Presiden dan butiran dan stafnya dan bilik dan ruang, desain hijau novel barat fotografi Diceritakan Kamal Munir Engineer Business Advisory Spesialis Mubarak Villas dan keluarganya di Sharm el-Sheikh Cerita ini bermula. pada tahun 1997, Florida, Amerika Syarikat didakwa dengan syarikat Mesir untuk bahan dan profesional perniagaan, sebuah syarikat Amerika untuk perniagaan profesional sebagai salah satu syarikat terbaik di daerah ini, pendirian kolam renang, perniagaan pakar untuk vila-vila daripada kakitangan senior di resort yang dimiliki oleh seorang pengusaha Hussein Salem di kota Sharm el-Sheikh, dan perniagaan adalah pakar pembinaan dan 19 daripada 19 Pool Villa termasuk kolam renang yang berbeza dalam desain dan potensinya dengan teknologi terkini di dunia.
Al-Masri Kamal Munir projek perunding dan seorang wakil dari syarikat Amerika di Mesir menceritakan kisah Seiring butiran:
Pada tahun 1997, saya menghubungi pejabat kami di Florida, salah satu syarikat Mesir untuk karya khusus, dan meminta saya untuk menggunakan pengalaman saya sebagai seorang arkitek perunding jurutera, yang mengkhususkan diri di kolam renang, taman tema, air, untuk melaksanakan proses penciptaan sebuah kolam serupa dengan villa daripada kakitangan senior di resort golf Sharm el-Sheikh, dan projek itu ditempelkan ke sebuah hotel besar di bandar golf di Sharm el-Sheikh, menurut garis besar syarikat pelaksana projek yang dimiliki oleh pengusaha Hussein Salem.
Kontrak khas Mesir dengan 19 kolam renang adalah sama, kecuali kolam renang dan salah satunya berbeza dalam reka bentuk dan teknologi yang digunakan di dalamnya, dan sepertinya menarik Mesir dan bin Hussein Salem dan jelas dari saat pertama pelaksanaan, berlari untuk menggunakan peralatan terkini dalam pelaksanaannya.
Ketika kita mulai bekerja sama dengan syarikat pemilik memberi kita jurutera Amerika bahawa perunding projek, dan memberi kami mengenai visinya proses pelaksanaan untuk kolam renang, dan mula menyiapkan tanah menggunakan peralatan terkini, yang sepertinya baru turun ke lokasi kerja untuk pertama kali, diikuti dengan arsitektur dan pembinaan melalui syarikat pembinaan yang dimiliki oleh Salem , termasuk pekerjaan yang sukar dalam sifat batu tempat itu, bangunan di terumbu karang, mengingat lokasi tanah di pinggir laut, dan pekerjaan melibatkan benteng dari pantai laut dilakukan sesuai dengan hidung badan-badan eksekutif, sejauh bahawa gabenor Selatan Sinai pada saat ia menghadiri operasi sendiri.
Cerita berlanjut Munir: Kami telah bekerja di tanah berbatu, kerana hujung dunia berada di Laut Merah, dan kita tahu bahawa laman memasuki sabuk yang mungkin tidak mendekati mereka sesuai dengan undang-undang alam sekitar, dan bunga tanpa bunga kepada vila yang terletak di pinggiran resort dan di bahagian yang lebih tinggi, dan kami menggunakan peralatan memecah besar dalam terang medan yang sulit, tidak mudah untuk membuat suatu kolam renang di lokasi ini unik tanpa kesulitan pelaksanaan, yang diperlukan untuk penyelesaian kejuruteraan, termasuk resort untuk kemeja Beton pendirian dalam terang ketidakmungkinan membina mesin bilik biasa untuk kolam renang, karena mesin ini biasanya dikubur di samping kolam renang, serta dekat tanah dari laut. Dan meminta kami Musyawarah spesifikasi AS yang lebih tinggi untuk kolam renang untuk rumah ini, dan adalah sebagai berikut: Pool kurva skala bebas dari 15,24 tinjauan m berasaskan permukaan dan kedalaman asal 1,7 m tetap sepenuhnya berada di dalam laut batu dinding dengan konkrit bertulang, selepas pembentukan peralatan vakum Crushing dan pengeboran oleh pemilik syarikat.
Dia melanjutkan, Munir: minat ultra-mandi tampak dalam standard yang tinggi, ditandai dengan sistem penapisan kecekapan tinggi pemurnian air dan dikacau dinding unit terkubur terintegrasi dari syarikat pengeluaran ketidakmungkinan pelaksanaan mesin ruangan peralatan modul laut Aktif konvensional, di samping tahap tertinggi perlindungan terhadap kejutan dengan keselamatan pengguna Pengiriman rangkaian yang menyeluruh Ground berasaskan perlindungan kunci dan sensitiviti tinggi, dan pencahayaan tanpa arus elektrik melalui serat optik sepanjang sekitar kolam renang perubahan warna, bekerja remote control.
Dan sukan perunding khusus dan aksesoris tambahan termasuk bekerja pada sebuah keluar air mancur mengambang dan kesatuan berenang melawan raksasa Urut mandi saat ini bekerja dikawal Tiomatik dan headphone untuk muzik di bawah air dan kombinasi warna keramik buatan Jerman.
AS Musyawarah menolak untuk memberikan butiran apapun tentang pemilik vila, tetapi ia menolak untuk memberikan kad namanya, dan semua orang mengatakan bahawa itu adalah villa cukup dari salah satu pejabat senior Mesir.
Dan menyelesaikan pekerjaan awal dalam dua minggu di bawah kehadiran kekal bin Salem, yang mengawasi proses pelaksanaan, tetapi ayah Salem melawat kami di lokasi yang sama dan datang kepada kami dan pesawatnya adalah pertama kalinya yang kita lihat mereka sebagai orang-orang datang ke satu janji di dalam pesawat.
Sebelum penyelesaian dari syarikat bilik mandi meminta kami untuk meninggalkan laman tersebut kerana pemilik vila akan melawat, dan diulang sehingga kami selesai kerja kami di laman atau Villa No 212, yang di samping tiga villa.
Selama pembentukan tubuh utama vila mendirikan dinding Salem sekitar vila daripada tiga terputus dari sisa villa dan pintu resort seterusnya, dan membuka cara mereka sendiri dan landasan, dan dilanjutkan untuk menukar villa kaca dan dihadapkan sekali dipasang kaca antipeluru kerana wajah vila ke laut secara langsung.
Dan disahkan selepas tempoh masa yang berkaitan vila kepada Presiden Mubarak, seorang Makeshvth mengulangi lawatan ke pasukan penyelenggaraan syarikat, yang tunduk pada langkah-langkah keselamatan, sisi yang sangat sulit penyebaran orang-orang keselamatan di pintu masuk dan keluar dari vila, dan meminta kakitangan di menyuarakan vila bahawa rumah yang dimiliki oleh Presiden Mubarak sendiri.
Luas vila 200 meter persegi, dan penetapan yang tidak mempunyai sebarang sentuhan estetika biasa ke trend umum di semua tempat wisata yang dimiliki oleh Salem Hussein hanya tertarik pada daya tahan, yang jelas dalam keutamaan untuk kereta «Hammer» untuk kereta lain.
Dan menggambarkan Munir «Salem» bahawa ia pendiam, dan mengunjungi kita bahagia jika evolusi perniagaan, dan ia berdiri mengawasi kami selama pemasangan keramik, yang kita telah memilih dengan hati-hati untuk menahan keadaan tempat itu dan sesuai dengan sifat air garam.
Ini terdiri vila dari dua lantai, lantai dasar mempunyai ruang tamu dan kawasan dapur 4 di 5 meter, dengan menggunakan Salem salah satu syarikat Belgium pendirinya, bersama-sama dengan segelas fasad teres besar di laut, naik dua tingkat, dan di bilik tidur utama tingkat dua dan dua bilik tambahan, dan semua tetingkap pemandangan laut dengan slot telus, sehingga menikmati panjang statik waktu adegan laut.
Setelah bertahun-tahun berdirinya kolam renang dipaparkan adalah mengubah desain vila, kerana jarak antara kolam vila dan berenang, yang menelan kos berjuta-juta pound telah dibentuk kolam renang yang lebih kecil di Zon Hijau di depan vila langsung, yang berlangsung hingga saat ini, dan telah ditanamkan daerah itu terletak bilik mandi lama.
Dan membuat syarikat melaksanakan pintu masuk ke vila di jalan peribadi untuk memberikan privasi yang lebih besar, dan tidak melaksanakan skim sepenuhnya Musyawarah AS telah menutup mata pada desain vila utama di taman nasional, dan dilaksanakan dalam desain yang berbeza dalam hal kelajuan dan insurans.
Dan semua peralatan yang melayani vila dan perkhidmatan yang diimport dari Eropah, contohnya, kolam renang pencahayaan dan penapisan Belgium dari Amerika Syarikat dan sistem muzik dari Inggeris.
Dan apakah di sebelah kanan tangga kolam renang untuk masuk dan keluar ke kawasan yang menghadap ke laut, di sebelah bahagian perkhidmatan, terletak kolam renang antara vila dan laut, dan kerana itu jadual taman konkrit dan berwarna-warni ditanam dan batu masalah dan keteduhan payung raksasa kawasan besar dan di depan kolam renang ada dinding dari kisi logam dengan dan di antara laut, dan merancang halaman mustahil untuk mengaksesnya melalui laut.
Vila empat aspek dan dihadapkan dengan pemandangan laut yang besar dan Mubarak villa peribadi adalah satu-satunya terbuka di villa daripada tiga berikut dimiliki oleh dua puteranya, Alaa dan Gamal, sedangkan sisanya dari projek Villas berasingan, sebelum membuat kesimpulan nya Munir berkata: kolam renang Presiden swasta diberikan tempat kedua sebagai desain yang terbaik untuk pertandingan yang lebih besar kolam renang desain antarabangsa.
Jika imej merupakan seribu kata, berikut adalah gambar untuk membayangkan bekas presiden dan keluarganya di sudut, kadang-kadang di laut dan di kolam renang pada waktu lain, dan di teras dan ruang tamu dan depan televisyen, mungkin untuk
كتب علاء الغطريفي في صحيفة المصري اليوم:"الحاكم الفرد يرغب دائما أن يكون معزولاً، فنراه كذلك فى روايات ماركيز واستورياس ويوزا، فيختار طرفاً قصياً فى وطنه ليكون ملجأ وملاذا آمنا بعيدا عن القصر الرئاسى إذا تدافعت الأحداث أو نشبت الثورات، وقريبا من منافذ الهروب وحدود الارتحال إلى الجو أو إلى ضفاف أخرى، كما يهوى دائماً قضاء فترات الاستجمام والمتعة فى منتجع خلاب، وهكذا مبارك اختار شرم الشيخ حتى يكون هناك عندما تدق ساعة الرحيل وكأنه رسم سيناريو النهاية، واليوم لن نتحدث عن شرم الشيخ ولكن عن بيته الذى بناه رجل الأعمال «حسين سالم»، الصديق المقرب للرئيس السابق، ويحمل حكاية أخرى عن عهد ردم فيه الرئيس جانباً من البحر الأحمر ليستقر له المقام على مشهد أسطورى للبحر.. بيت الرئيس وتفاصيله وأركانه وغرفه ومساحاته الخضراء وتصميماته الغربية فى رواية مدعومة بالصور يحكيها كمال منير المهندس الاستشارى للأعمال التخصصية لفيلات مبارك وعائلته فى شرم الشيخ. تبدأ القصة عام 1997 من فلوريدا بالولايات المتحدة الأمريكية فقد كلفت شركة مصرية للمواد والأعمال التخصصية إحدى الشركات الأمريكية للأعمال التخصصية بوصفها من أفضل الشركات فى هذا المجال، بإنشاء حمامات سباحة وأعمال تخصصية لفيلات كبار الملاك فى منتجع مملوك لرجل الأعمال حسين سالم فى مدينة شرم الشيخ، وكانت الأعمال عبارة عن إنشاءات تخصصية و19 حمام سباحة لـ 19 فيلا من بينها حمام سباحة متميز فى تصميمه وإمكاناته مزود بأحدث تكنولوجيا فى العالم.
المهندس المصرى كمال منير استشارى المشروع وممثل الشركة الأمريكية فى مصر يروى الحكاية فإلى التفاصيل:
فى عام 1997 اتصلت بمكتبنا فى فلوريدا إحدى الشركات المصرية للأعمال التخصصية، وطلبت منى استعمال خبرتى كمهندس استشارى معمارى، متخصص فى حمامات السباحة والملاهى المائية، لتنفيذ عملية إنشاء حمامات سباحة متماثلة لفيلات كبار الملاك فى منتجع جولف شرم الشيخ، وكان المشروع ملحقاً بفندق كبير فى مدينة الجولف فى شرم الشيخ، وفق مخطط المشروع من الشركة المنفذة المملوكة لرجل الأعمال حسين سالم.
وكان تعاقد الشركة المصرية خاصاً بـ19 حمام سباحة متماثلة، فيما عدا حمام سباحة واحد منها كان مختلفا فى تصميمه والتكنولوجيا المستخدمة فيه، وبدا اهتمام الشركة المصرية ونجل حسين سالم واضحا منذ اللحظة الأولى للتنفيذ، فجرى استخدام أحدث المعدات فى التنفيذ.
وعندما بدأنا التعاون مع الشركة المالكة قدموا لنا مهندسا أمريكيا على أنه استشارى المشروع، وأعطانا تصوره لعملية التنفيذ لحمامات السباحة، وبدأت تهيئة الأرض باستخدام أحدث المعدات، والتى بدت جديدة تنزل إلى مواقع العمل للمرة الأولى، وتلتها الأعمال المعمارية والإنشائية من خلال شركة المقاولات المملوكة لحسين سالم، ومنها أعمال صعبة فى ظل الطبيعة الصخرية للمكان، والبناء على شعاب مرجانية، نظراً لموقع الأرض على الحافة قبل البحر، وتضمنت الأعمال ردماً لشاطئ البحر كانت تتم تحت سمع وبصر الأجهزة التنفيذية، لدرجة أن محافظ جنوب سيناء آنذاك كان يحضر بنفسه هذه العمليات.
ويروى منير: كنا نعمل فى تربة صخرية، لأن حافة الأرض كانت على البحر الأحمر، وعلمنا أن الموقع يدخل فى حزام المناطق التى لا يجوز الاقتراب منها وفق قانون البيئة، وكان الاهتمام منصرفا إلى الفيلا التى تقع على أطراف المنتجع وفى الجزء الأكثر ارتفاعا منه، واستخدمنا معدات تكسير كبيرة فى ظل وعورة الأرض، ولم يكن سهلا أن ننشئ حمام سباحة فى هذا الموقع المميز دون صعوبات تتعلق بالتنفيذ والتى احتاجت إلى حلول هندسية، منها اللجوء إلى إنشاء قميص خرسانى فى ظل استحالة بناء غرفة ماكينات اعتيادية لحمام السباحة، لأن هذه الماكينات عادة تكون مدفونة بجوار حمام السباحة، فضلا عن قرب الأرض من البحر. وطلب منا الاستشارى الأمريكى أعلى مواصفات لحمام السباحة الخاصة بهذه الفيلا، وكانت كالتالى: حمام سباحة بمنحنيات حرة بمقياس 15.24 م يعمل بنظام المسح السطحى وبعمق ثابت 1.7 م منشأ بالكامل داخل جدار صخرى بحرى بالخرسانة المسلحة، بعد تشكيل الفراغ بمعدات التكسير والحفر بمعرفة الشركة المالكة.
ويتابع منير: الاهتمام الفائق بالحمام بدا فى المواصفات العالية، والتى تمثلت فى نظام فلترة فائق الكفاءة لتنقية المياه وتقليبها بوحدة مدمجة مدفونة بالجدران من إنتاج شركتنا لاستحالة تنفيذ حجرة ماكينات نمطية بمعدات تقليدية بالموقع البحرى، بجانب أعلى درجات الحماية ضد الصعق لسلامة المستخدمين شاملة ربط شبكات التسليم بنظام الأرضى ومفاتيح الحماية عالية الحساسية، والإضاءة بدون تيار كهربائى عن طريق الألياف الضوئية بطول محيط حمام السباحة متغيرة الألوان، تعمل بالريموت كونترول.
ووضع الاستشارى إضافات خاصة بالرياضات والكماليات تضمنت نافورة عائمة تعمل على مخارج المياه ووحدة سباحة ضد التيار ودش مساج عملاقاً يعمل بتحكم تيوماتيك وسماعات للموسيقى تعمل تحت المياه وتشكيلات لونية من سيراميك ألمانى الصنع.
وكان الاستشارى الأمريكى يرفض إعطاءنا أى تفصيلات عن مالك الفيلا، بل إنه رفض إعطاءنا الكارت الخاص به، وكان الجميع يكتفى بالقول إنها فيلا لواحد من كبار المسؤولين المصريين.
وانتهينا من الأعمال المبدئية فى أسبوعين فى ظل حضور دائم لنجل حسين سالم الذى كان يشرف بنفسه على عمليات التنفيذ، بل إن سالم الأب نفسه زارنا فى الموقع وجاء إلينا بطائرته وكانت هى المرة الأولى التى نرى فيها شخصاً يأتى إلى موعد فى طائرة.
وقبل الانتهاء من أعمال الحمام طلبت منا الشركة مغادرة الموقع لأن مالك الفيلا سيزورها، وتكرر ذلك الأمر حتى أنهينا أعمالنا فى الموقع أو الفيلا رقم 212 التى كان بجوارها 3 فيلات.
وأثناء إنشاء الجسم الرئيسى للفيلا أنشأت شركة حسين سالم أسوارا حول الفيلات الثلاث تعزلها عن باقى الفيلات وعن المنتجع المجاور، ومهدت لهم طريقاً خاصاً ومهبطاً للطائرات، وامتد الأمر إلى تغيير زجاج الفيلات وواجهتها بعد تركيبه زجاج مضاد للرصاص نظرا لمواجهة الفيلا للبحر مباشرة.
وتأكدنا بعد فترة أن الفيلا المميزة للرئيس مبارك وهو ماكشفته الزيارات المتكررة لفرق الصيانة الخاصة بالشركة التى كانت تخضع لإجراءات أمنية غاية فى الصرامة بجانب انتشار رجال الأمن فى مداخل ومخارج الفيلا، وبسؤال العاملين فى الفيلا أفصحوا بأن البيت مملوك للرئيس مبارك نفسه.
وتبلغ مساحة الفيلا 200 متر مربع، وتصميمها عاديا لا يحمل أى لمسات جمالية وهو اتجاه سائد فى جميع المنتجعات التى يملكها حسين سالم فهو يهتم فقط بالمتانة، وهو مايبدو فى تفضيله للسيارة «هامر» عن السيارات الأخرى.
ويصف منير «حسين سالم» بأنه كان قليل الكلام، وكلما زارنا يسعد بتطور الأعمال، وكان يقف يشاهدنا أثناء تركيب السيراميك الذى اخترناه بعناية ليتحمل ظروف المكان ويتناسب مع طبيعة المياه المالحة.
وتتكون الفيلا من دورين، الدور الأرضى يضم غرفة معيشة ومطبخاً مساحته 4 فى 5 أمتار، استعان حسين سالم باحدى الشركات البلجيكية لتأسيسه، بجانب تراس كبير بواجهة زجاجية على البحر بارتفاع دورين، وفى الدور الثانى غرفة نوم رئيسية وحجرتان إضافيتان، وجميع النوافذ ترى البحر مع فتحات شفافة كى يتمتع الساكن طول الوقت بمشهد البحر.
وبعد سنوات من إنشاء حمام السباحة المميز جرى تغيير تصميم الفيلا، نظرا لبعد المسافة بين الفيلا وحمام السباحة الذى تكلف ملايين الجنيهات وجرى إنشاء حمام سباحة آخر أصغر مساحة فى المنطقة الخضراء المواجهة للفيلا مباشرة، وهو ما استمر حتى اللحظة الحالية، وتمت زراعة المنطقة التى كان يقع بها الحمام القديم.
وجعلت الشركة المنفذة مدخل الفيلا على طريق خاص لتمنح خصوصية أكبر، ولم تنفذ مخطط الاستشارى الأمريكى بالكامل فقد تغاضت عن تصميمه للحديقة الرئيسية للفيلا، ونفذت تصميما مختلفا فى ظل السرعة وشروط التأمين.
وجميع المعدات التى تخدم الفيلا وخدماتها مستوردة من أوروبا، فمثلا إضاءة حمام السباحة من بلجيكا والفلترة من الولايات المتحدة ونظام الموسيقى من إنجلترا.
وكان على اليمين من حمام السباحة سلم للخروج والدخول إلى المنطقة المطلة على البحر، بجانب ممر للخدمات، ويقع حمام السباحة بين الفيلا والبحر، وعليه مناضد من الخرسانة الملونة وحديقة مزروعة وأحجار مشكلة وشمسيات عملاقة تظلل مساحة كبيرة منه وأمام حمام السباحة يوجد سور من المعدن الشبك بينه وبين البحر، وصمم الموقع بشكل يستحيل الوصول إليه من خلال البحر.
وللفيلا أربعة جوانب وواجهتها الكبيرة ترى البحر، والفيلا الخاصة بمبارك هى الوحيدة المفتوحة على الفيلات الثلاث التالية المملوكة لنجليه علاء وجمال فى حين كان باقى فيلات المشروع منفصلة، وقبل أن يختتم كلامه قال منير: حمام السباحة الخاص بالرئيس حصل على جائزة المركز الثانى كأفضل تصميم لأكبر مسابقة دولية لتصميمات حمام السباحة.
وإذا كانت الصورة بألف كلمة، فإليك الصور لتتخيل الرئيس المخلوع وأفراد عائلته فى أركانها، على البحر تارة وفى حمام السباحة تارة أخرى، وفى التراس وغرفة المعيشة وأمام التليفزيون، لعلها تكمل صورة يفرضها علينا فضولنا.

PBB-Jerman mesti memberi hak kebebasan beragama pada Umat Islam Jerman

http://www.alukah.net/UserFiles/Maps/germany.jpg
Arahan  Wakil PBB tentang kebebasan beragama kepada Kerajaan Jerman agar Kerajaan Jerman mesti memberi hak  kebebasan beragama kepada Umat Islam serta memberi hak-hak lain yang dperuntukkan untuk rakyat Jerman.
Terjemahan Google
Disebut "Heinz Pelevldt" - PBB rasmi pada topik kebebasan beragama - "Jerman," perlunya kerjasama antara negara dan komuniti agama, dalam rangka memperluaskan lingkaran pluralisme agama dan agama.
Dia mengatakan "Pelevldt" dalam sebuah wawancara dengan agensi berita Katolik bahawa itu tidak benar tidak boleh kaum Muslim hanya boleh menghadiri persidangan dengan struktur tertentu bahkan jika mereka tidak penting bagi mereka, terutama, maka lakukan, berdiri negara yang salah, terhadap mereka, kerana mengakui kebebasan beragama dan melayan mereka sebagai struktur mandiri setelah begitu.
Adakah kumpulan-kumpulan keagamaan utama di lembaga-lembaga "Jerman" awam, dan untuk persaudaraan muslim, yang paling menuntut adalah untuk mengembangkan kurikulum untuk pendidikan agama dan kehadiran rakan mengikat negara.
Selain itu, mengkritik "Heinz Pelevldt" idea untuk melarang jilbab di "Jerman", dan berkata: "permintaan Itu adalah menyalahi undang-undang kerana undang-undang negara melarang seperti larangan untuk simbol-simbol agama sebagai pengecualian khusus, mengingati bahawa seharusnya fikiran nilai-nilai budaya dihormati, dan yang tidak boleh dipertikaikan dalam ini kerana percuma. Sumber: Alalokh Rangkaian.
Sebutkan sumber ketika berita - Alalokh web.
طالب "هاينز بيليفلدت" - مسؤول الأمم المتحدة المعني بموضوع حرية الأديان - "ألمانيا" بضرورة التعاون بين الدولة والمجتمعات الدينية؛ وذلك من أجل توسيع دائرة التعددية الدينية والمذهبية.


وقد صرح "بيليفلدت" في مقابلة مع وكالة الأنباء الكاثوليكية أنه ليس من الصحيح ألا يتمكن المسلمون إلا من حضور مؤتمرات ذات هياكل معينة حتى لو كانت غير مهمة بالنسبة لهم أساسًا؛ فبذلك تقف الدولة في موقف المذنب تجاههم؛ لأنها تعترف بالحرية الدينية وتعاملهم كهيكل مستقل بعد ذلك.

تمتلك الجماعات الدينية الرئيسية في "ألمانيا" مؤسسات عامة، وبالنسبة للجمعيات الإسلامية فإن أكثر ما تطالب به هو وضع منهج للتعليم الديني ووجودها كشريك ملزم للدولة.

إضافة إلى ذلك فقد انتقد "هاينز بيليفلدت" فكرة حظر الحجاب في "ألمانيا"، وقال: إنه مطلب غير شرعي لأن قوانين الدولة تمنع مثل هذا الحظر بالنسبة للرموز الدينية كاستثناء خاص، واعتبر أنه من المفترض اعتبارها قيمًا ثقافية تُحتَرَم، وأنه لا يمكن الجدال في هذا الأمر لأنه بلا فائدة. المصدر: شبكة الألوكة.
يرجى الإشارة إلى المصدر عند نقل الخبر - شبكة الألوكة.

الخبر من مصدره الأصلي:

Der Staat steht in der Bringschuld


UN-Religionsexperte kritisiert Deutschland wegen mangelnder Kooperation mit den Muslimen

Der UN-Sonderberichterstatter zur Religionsfreiheit, Heiner Bielefeldt (Bild), forderte Deutschland auf, sich für eine Kooperation zwischen Staat und Religionsgemeinschaften einzusetzn und so sich dem religiösen und weltanschaulichen Pluralismus zu öffnen. «Es ist nicht richtig, wenn Muslime nur dann partizipieren können, wenn sie sich nahtlos in die gegebenen Strukturen einpassen, wenn sie sich also im Grunde verkirchlichen», sagte Bielefeldt am Freitag in Berlin in einem Interview der Katholischen Nachrichten-Agentur (KNA). Der Staat stehe «in einer Bringschuld». Weil er sich zur Religionsfreiheit bekenne, müsse er auch die Strukturen öffnen.

In Deutschland haben die größeren Religionsgemeinschaften den Status einer Körperschaft des öffentlichen Rechts. An muslimische Verbände werden immer Forderungen einer stärkeren Institutionalisierung gerichtet, damit sie etwa beim Religionsunterricht ein verbindlicher Partner des Staates sind.

Heiner Bielefeldt kritisiert auch das Kopftuchverbot in Deutschland. Sie seien «zumindest sehr begründungsbedürftig». Für nicht legitim halte er «diejenigen Landesgesetze, die scheinbar generelle Verbotsregelungen enthalten, dann aber Ausnahmen für christliche Symbole vorsehen». Das Argument, dass diese allgemeine Kulturwerte repräsentierten, wertete er als «Sophistereien, die nicht wirklich überzeugen können».

Pertambahan umat Islam Francis merisaukan menteri Farncis

http://www.alukah.net/UserFiles/Maps/france.jpg
Menteri Dalam Negari Francis amat bimbang dengan pertambahan jumlah umat Islam Francis sekarang yang hampir mencecah 6 juta orang. Perkembangan agama Islam ini akan menjadikan agama Islam agama yang paling besar dalam masyarakat Francis dan akan memberi kerugian kepada negara Francis.
Terjemahan Google
Mengangkat dan Menteri Dalam Negeri "Guillain-Claude" Sekali lagi, masalah masyarakat Muslim di "Perancis", menunjukkan bahawa jumlah masyarakat tersebut berkembang, dan ini adalah masalah dalam dirinya sendiri, kerana membenarkan perdebatan yang akan datang tentang Islam.
Dia menambah, "Claude": pada tahun 1905 ada sangat sedikit Muslim di "Perancis"; Saat ini, berkisar pada angka 5-6 juta orang, sesuai dengan apa yang dia mengklarifikasi Institut Kebangsaan Statistik Ekonomi dan Pengajian (Ined).
Ia melanjutkan, "Claude:" Peningkatan ini mewakili dan beberapa perilaku yang membuat mereka masalah, merujuk pada doa di jalanan, yang disebabkan sejumlah warga, dan mengakui pemimpin agama dalam "Perancis" yang seperti amalan-amalan merugikan, seperti yang ia katakan. Sumber: Alalokh Rangkaian.
Sebutkan sumber ketika berita - Alalokh web.
أثار وزير الداخلية "غيان كلود" من جديد مشكلة تتعلق بالجالية الإسلامية في "فرنسا"، مُوضحاً أن عدد تلك الجالية يتزايد، ويعتبر هذا الأمر مشكلة في حد ذاتها، كما أنه يبرر النقاش المرتقب حول الإسلام.

وأضاف "كلود": في عام 1905 كان هناك عدد قليل جدًا من المسلمين في "فرنسا"؛ أما في الوقت الراهن، يتراوح عددهم ما بين 5 إلى 6 مليون نسمة، بحسب ما وضحه المعهد الوطني للإحصاء والدراسات الاقتصادية (INED).

وتابع "كلود": تمثل هذه الزيادة وبعض السلوكيات التي تصدر عنهم مشكلة، مُشيرًا إلى الصلاة في الشوارع التي تنسب إلى عدد معين من المواطنين، ويدرك قادة الأديان في "فرنسا" أن مثل تلك الممارسات تضر،، بحسب تعبيره. المصدر: شبكة الألوكة.
يرجى الإشارة إلى المصدر عند نقل الخبر - شبكة الألوكة.

الخبر من مصدره الأصلي:

Le ministre de l'Intérieur a, lundi 4 avril, de nouveau abordé la question musulmane, estimant que la communauté va grandissant en France, ce qui, selon lui, pose des problèmes et justifie le débat sur l'islam.

« En 1905, il y a avait très peu de musulmans en France, aujourd'hui il y en a entre 5 et 10 millions », a indiqué Claude Guéant, alors que l'Institut national de la statistique et des études économiques (Ined) avance de son côté le nombre de.

" Cet accroissement du nombre de fidèles et un certain nombre de comportements posent problème ", a-t-il fait savoir, en faisant référence notamment aux prières de rue, qui " choquent un certain nombre de concitoyens ". " Les responsables des grandes religions ont bien conscience que ce type de pratiques leur porte prejudice", a poursuivi le ministre.

Francis akan selaraskan khutbah di masjid-masjid dalam bahasa Francis

http://sheikyermami.com/wp-content/uploads/burka-france32.jpg
Kerajaan Francis akan menyelaraskan khutbah-khutbah diseluruh Francis dan khutbah tersebut menggunakan bahasa Francis. Semoga dengan tindakan ini membawa perubahan positif kepada umat Islam serta makin mempercepatkan perkembangan Islam serta memodenkan sistem pengurusan masjid-masjid di Francis. Insya Allah.
Terjemahan Google
Akan dialog tentang Islam dalam "Perancis", diadakan oleh Jabatan Dalam Negeri, yang akan membahas penggunaan bahasa Perancis pada pidato di masjid-masjid dan bukan Arab.
Dengan semangat untuk Ketua Negara "Nicolas Sarkozy" peningkatan xenofobia, dialog tentang sekularisme di "Perancis" dan peranan Islam dalam masyarakat Perancis adalah bukan cara yang baik untuk mendapatkan bantuan, tetapi "Sarkozy" memutuskan untuk mengejar projek, yang akan dibahas secara terbuka dalam "Paris".
Ada kemungkinan bahawa kemarahan Muslim Perancis untuk melakukannya; merasa bahawa kerajaan sehingga melanggar hak-hak individu dan kebebasan beragama. Sumber: Alalokh Rangkaian.
Sebutkan sumber ketika berita - Alalokh web.
سيتم إجراء حوار حول الإسلام في "فرنسا" تنظمه وزارة الداخلية، وسيتم فيه مناقشة استخدام اللغة الفرنسية عند إلقاء الخطب في المساجد وليس اللغة العربية.
ومع ولع رئيس الدولة "نيكولاس ساركوزي" بزيادة معاداة الأجانب فإن إقامة حوار حول العلمانية في "فرنسا" ودور الإسلام في المجتمع الفرنسي ليست طريقة جيدة لكسب مؤيدين، ولكن "ساركوزي" قرر متابعة مشروعه الذي سيناقشه علانية في "باريس".
وهناك احتمال بأن يغضب المسلمون الفرنسيون لذلك؛ لشعورهم بأن الحكومة بذلك تتعدي على حقوقهم الفردية وحريتهم الدينية. المصدر: شبكة الألوكة.
يرجى الإشارة إلى المصدر عند نقل الخبر - شبكة الألوكة.

99 Langkah Menuju Kesempurnaan Iman

http://media.kenanaonline.com/photos/1234179/1234179948/1234179948.jpg?1295711708
01. Bersyukur apabila mendapat nikmat;
02. Sabar apabila mendapat kesulitan;
03. Tawakal apabila mempunyai rencana/program;
04. Ikhlas dalam segala amal perbuatan;
05. Jangan membiarkan hati larut dalam kesedihan;
06. Jangan menyesal atas sesuatu kegagalan;
07. Jangan putus asa dalam menghadapi kesulitan;
08. Jangan usil dengan kekayaan orang;
09. Jangan hasad dan iri atas kesuksessan orang;
10. Jangan sombong kalau memperoleh kesuksessan;
11. Jangan tamak kepada harta;
12. Jangan terlalu ambitious akan sesuatu kedudukan;
13. Jangan hancur karena kezaliman;
14. Jangan goyah karena fitnah;
15. Jangan berkeinginan terlalu tinggi yang melebihi kemampuan diri.
16. Jangan campuri harta dengan harta yang haram;
17. Jangan sakiti ayah dan ibu;
18. Jangan usir orang yang meminta-minta;
19. Jangan sakiti anak yatim;
20. Jauhkan diri dari dosa-dosa yang besar;
21. Jangan membiasakan diri melakukan dosa-dosa kecil;
22. Banyak berkunjung ke rumah Allah (masjid);
23. Lakukan solat dengan ikhlas dan khusyu;
24. Lakukan solat fardhu di awal waktu, berjamaah di masjid;
25. Biasakan solat malam;
26. Perbanyak zikir dan doa kepada Allah;
27. Lakukan puasa wajib dan puasa sunat;
28. Sayangi dan santuni fakir miskin;
29. Jangan ada rasa takut kecuali hanya kepada Allah;
30. Jangan marah berlebih-lebihan;
31. Cintailah seseorang dengan tidak berlebih-lebihan;
32. Bersatulah karena Allah dan berpisahlah karena Allah;
33. Berlatihlah konsentrasi pikiran;
34. Penuhi janji apabila telah diikrarkan dan mintalah maaf apabila karena sesuatu sebab tidak dapat dipenuhi;
35. Jangan mempunyai musuh, kecuali dengan iblis/syaitan;
36. Jangan percaya ramalan manusia;
37. Jangan terlampau takut miskin;
38. Hormatilah setiap orang;
39. Jangan terlampau takut kepada manusia;
40. Jangan sombong, takabur dan besar kepala;
41. Berlakulah adil dalam segala urusan;
42. Biasakan istighfar dan taubat kepada Allah;
44. Hiasi rumah dengan bacaan Al-Quran;
45. Perbanyak silaturrahim;
46. Tutup aurat sesuai dengan petunjuk Islam;
47. Bicaralah secukupnya;
48. Beristeri/bersuami kalau sudah siap segala-galanya;
49. Hargai waktu, disiplin waktu dan manfaatkan waktu;
50. Biasakan hidup bersih, tertib dan teratur;
51. Jauhkan diri dari penyakit-penyakit batin;
52. Sediakan waktu untuk santai dengan keluarga;
53. Makanlah secukupnya tidak kekurangan dan tidak berlebihan;
54. Hormatilah kepada guru dan ulama;
55. Sering-sering bersalawat kepada nabi;
56. Cintai keluarga Nabi saw;
57. Jangan terlalu banyak hutang;
58. Jangan terlampau mudah berjanji;
59. Selalu ingat akan saat kematian dan sedar bahawa kehidupan dunia adalah kehidupan sementara;
60. Jauhkan diri dari perbuatan-perbuatan yang tidak bermanfaat seperti mengobrol yang tidak berguna;
61. Bergaul lah dengan orang-orang soleh;
62. Sering bangun di penghujung malam, berdoa dan beristighfar;
63. Lakukan ibadah haji dan umrah apabila sudah mampu;
64. Maafkan orang lain yang berbuat salah kepada kita;
65. Jangan dendam dan jangan ada keinginan membalas kejahatan dengan kejahatan lagi;
66. Jangan membenci seseorang karena pahaman dan pendiriannya;
67. Jangan benci kepada orang yang membenci kita;
68. Berlatih untuk berterus terang dalam menentukan sesuatu pilihan
69. Ringankan beban orang lain dan tolonglah mereka yang mendapatkan kesulitan.
70. Jangan melukai hati orang lain;
71. Jangan membiasakan berkata dusta;
72. Berlakulah adil, walaupun kita sendiri akan mendapatkan kerugian;
73. Jagalah amanah dengan penuh tanggung jawab;
74. Laksanakan segala tugas dengan penuh keikhlasan d! an kesungguhan;
75. Hormati orang lain yang lebih tua dari kita
76. Jangan membuka aib orang lain;
77. Lihatlah orang yang lebih miskin daripada kita, lihat pula orang yang lebih berprestasi dari kita;
78. Ambillah pelajaran dari pengalaman orang-orang arif dan bijaksana;
79. Sediakan waktu untuk merenung apa-apa yang sudah dilakukan;
80. Jangan sedih karena miskin dan jangan sombong karena kaya;
81. Jadilah manusia yang selalu bermanfaat untuk agama,bangsa dan negara;
82. Kenali kekurangan diri dan kenali pula kelebihan orang lain;
83. Jangan membuat orang lain menderita dan sengsara;
84. Berkatalah yang baik-baik atau tidak berkata apa-apa;
85. Hargai prestasi dan pemberian orang;
86. Jangan habiskan waktu untuk sekedar hiburan dan kesenangan;
87. Akrablah dengan setiap orang, walaupun yang bersangkutan tidak menyenangkan.
88. Sediakan waktu untuk berolahraga yang sesuai dengan norma-norma agama dan kondisi diri kita;
89. Jangan berbuat sesuatu yang menyebabkan fisikal atau mental kita menjadi terganggu;
90. Ikutilah nasihat orang-orang yang arif dan bijaksana;
91. Pandai-pandailah untuk melupakan kesalahan orang dan
pandai-pandailah untuk melupakan jasa kita;
92. Jangan berbuat sesuatu yang menyebabkan orang lain terganggu dan jangan berkata sesuatu yang dapat menyebabkan orang lain terhina;
93. Jangan cepat percaya kepada berita jelek yang menyangkut teman kita sebelum dipastikan kebenarannya;
94. Jangan menunda-nunda pelaksanaan tugas dan kewajiban;
95. Sambutlah huluran tangan setiap orang dengan penuh keakraban dan keramahan dan tidak berlebihan;
96. Jangan memforsir diri untuk melakukan sesuatu yang diluar kemampuan diri;
97. Waspadalah akan setiap ujian, cobaan, godaan dan tentangan. Jangan lari dari kenyataan kehidupan;
98. Yak! inlah bahwa setiap kebajikan akan melahirkan kebaikan dan setiap kejahatan akan melahirkan merusakan;
99. Jangan sukses di atas penderitaan orang dan jangan kaya dengan memiskinkan orang
"Sebarkanlah walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW) "Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telahmendapat kemenangan yang besar." (Surah Al-Ahzab:71)

Doa Munajat dengan penuh perasaan