"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Monday, February 28, 2011

Harga minyak dunia meningkat kepada USD 114,50 setong

http://wscdn.bbc.co.uk/worldservice/assets/images/2011/02/22/110222141332_oil_mideast_304x171_bbc_nocredit.jpg
Harga minyak naik di pasaran dunia sebanyak 2% dengan latar belakang kebimbangan rusuhan di banyak negara di Timur Tengah dan Afrika Utara ke negara-negara lain di rantau ini, terutama Arab Saudi, yang menduduki posisi pertama dalam pengeluaran minyak mentah dan eksport.
Harga minyak Brent Isnin hingga 114,50 dolar per barel sebelum harga menetap, sementara harga minyak mencapai 99,50 US light crude berputar barel.
Dan penurunan pengeluaran minyak mentah Libya oleh 75% dianggarkan sejak pecahnya peristiwa di negara ini pada tarikh 17 Februari Arab Saudi mengumumkan bahawa mereka akan memberi pampasan kepada kekurangan kerana rusuhan di sana.
Dan pada tahap yang sama, sesuai dengan U. S. Bank Merrill Lynch bahawa rusuhan di Libya telah berhenti pengeluaran minyak dalam negeri selama beberapa bulan mendatang. Laporan Bank menambah bahawa laporan awal menunjukkan bahawa pengeluaran minyak daripada beberapa bidang di atas tanah Libya, atau kapasiti pengeluaran dianggarkan sekitar 1.2 juta barel per hari, telah ditangguhkan.
Di pasaran saham Saudi jatuh 5% setelah seorang gadis 120 nyata, dari berbagai arah dan ladang, surat kepada raja di mana mereka dituntut untuk reformasi menyeluruh, terutama pelaksanaan raja berperlembagaan.
Indeks daripada "perdagangan" untuk harga saham telah turun 10% dalam dua minggu terakhir, peringkat terendah dalam enam bulan terakhir, beberapa pelabur meminta Saudi untuk mendesak kerajaan untuk campur tangan untuk menstabilkan pasaran, atau bahkan mematikan mereka.
Telah diketahui bahawa Arab Saudi memainkan peranan penting dalam bekalan minyak global.
Perkembangan ini datang pada malam pembukaan kembali pasaran saham Mesir selepas penutupan selama sebulan kerana pemberontakan popular di Mesir January 25 Januari
ارتفعت أسعار النفط في الأسواق العالمية بنسبة 2% على خلفية مخاوف من انتشار الاضطرابات في عديد من دول الشرق الأوسط وشمال أفريقيا الى دول أخرى في المنطقة، خصوصا المملكة العربية السعودية التي تحتل المركز الأول في انتاج النفط الخام وتصديره.
فقد ارتفع سعر نفط برنت الإثنين الى 114.50 دولارا للبرميل قبل أن يستقر السعر، في حين بلغ سعر النفط الخام الخفيف الأميركي 99.50 دوارا للبرميل.
وانخفض انتاج النفط الخام الليبي بنسبة تقدر ب 75% منذ اندلاع الأحداث في البلاد في 17 شباط فبراير. وكانت السعودية أعلنت أنها ستعوض النقص الحاصل نتيجة الاضطرابات هناك.
وعلى الصعيد ذاته، أفاد البنك الأميركي ميريل لينتش أن الاضطرابات في ليبيا قد توقف انتاج النفط في البلاد لأشهر عدة مقبلة. ويضيف تقرير البنك أن تقارير أولية أفادت بأن أنتاج النفط من بعض الحقول الليبية على اليابسة، أو مايقدر بطاقة انتاجية بنحو 1.2 مليون برميل يوميا، قد أوقف.
وفي السعودية نفسها انخفضت سوق الأسهم بنسبة 5% بعد توجيه 120 شخصية سعودية، من مختلف التوجهات والميادين، خطابا للملك طالبوا فيه بإجراء إصلاحات شاملة، خصوصا اعتماد نظام الملكية الدستورية.
يذكر أن مؤشر "التداول" لأسعار الأسهم قد انخفض بمعدل 10% في الاسبوعين الماضيين، وهو أدنى معدل له في الأشهر الستة الأخيرة، ما دعا بعض المستثمرين السعوديين الى حض الحكومة على التدخل لاستقرار السوق، أو حتى إغلاقها.
معلوم أن السعودية تضطلع بدور محوري في إمدادات النفط العالمية.
تأتي هذه التطورات عشية إعادة افتتاح سوق الأسهم المصرية بعد إغلاق دام شهرا بسبب الانتفاضة الشعبية المصرية في 25 كانون الثاني يناير

Setiap kumpulan penyokong mubarak ditoreh dengan pisau di punggung

http://www.youtube.com/watch?v=lBmKHTUDXTo&feature=player_embedded
Terjemahan Google
Merakam klip video dipertukarkan luas proses penyeksaan dan penghinaan dari sekumpulan preman diyakini terlibat dalam serangan pada hari Rabu Pembebasan pemberontak berdarah dalam apa yang dikenali lokasi kalimat. berita itu penglibatan sering Safwat Al-Sherif dan Gamal Mubarak dan Ahmed Ezz, dan Zakaria Azmi Ibrahim Kamel dan lain-lain membawa preman dari Kaherah, wilayah dan melepaskannya dalam bidang editing untuk menggerunkan pengunjuk rasa dan memaksa pengosongan lapangan.
Acara Alvediuamlip penyeksaan dari sekumpulan preman yang terlibat dalam insiden selepas mengancam untuk mengekspose Parti Nasional wakil walikota Rashad kepada mereka sebaliknya, pahala dalam proses.
Situasi yang muncul oleh preman menunjukkan bahawa mereka dipenjara dan dipukul sebelum dibawa ke halaman vila walikota Rashad Mokattam dan disalahgunakan oleh salah seorang pembantu dalam rupa sehingga tidak menggores kembali timidity sedemikian ancaman lagi.
يصور مقطع فيديو يتم تبادله بشكل مكثف عملية تعذيب وإهانة لمجموعة من البلطجية يعتقد أنهم اشتركوا في الهجوم على ثوار التحرير يوم الأربعاء الدامي فيما عرف بموقعة الجمل. وكانت الأنباء قد تواترت عن ضلوع صفوت الشريف وجمال مبارك وأحمد عز وزكريا عزمي وإبراهيم كامل وآخرين في جلب بلطجية من القاهرة والأقاليم وإطلاقهم في ميدان التحرير لترويع المتظاهرين وإجبارهم على إخلاء الميدان.
ويظهر الفيديوعملية تعذيب لمجموعة من البلطجية الذين اشتركوا في الحادثة بعد تهديدهم بفضح نائب الحزب الوطني مختار رشاد لخلاف بينهم على أجرهم في العملية.
الحالة التي ظهر عليها البلطجية تدل على أنهم تعرضوا للحبس والضرب قبل أن يتم اقتيادهم إلى ساحة فيللا مختار رشاد بالمقطم والتنكيل بهم من قبل أحد أعوانه بطريقة تخدش حياءهم حتى لا يعودوا الى مثل هذا التهديد مرة أخرى

Putera gadafi mengarah penunjuk perasaan dibunuhGadafi pernah menganjurkan tarian berunsur seks

http://www.hespress.com/_img/kadhafiberlusconi0471.jpg
Terjemahan Google
Dikutip oleh laporan akhbar penari yang layak Maghribi dipecat mengatakan bahawa malam, yang dipandu oleh Perdana Menteri Itali Silvio Berlusconi di rumahnya sendiri, diadaptasi dari sebuah konser serupa dipandu oleh harem pemimpin Libya Kolonel Muammar Gaddafi di bawah tajuk "Bunga Bunga."
Krim dari surat khabar "The Sun" Inggeris الأحد, 27 Februari 2011 ekspresi dari "Bunga Bunga" diambil dari sebuah lelucon yang bersifat seksual, berbicara tentang penculikan peneroka oleh salah satu suku.
Said Robbie menjelaskan: "Katakan, Berlusconi yang Albonga Bunga adalah konsert yang memaparkan sekumpulan wanita menanggalkan pakaian mereka untuk melakukan perkhidmatan seksual untuk kolonel," menjelaskan bahawa mereka menolak untuk menyertai dalam acara yang anda tahu apa itu, dan Berlusconi telah berusaha untuk meyakinkan dirinya untuk datang mustahil digulingkan hidupnya terbalik.
Dan penglibatan Berlusconi dalam kes tersebut setelah dituduh melakukan hubungan seks dengan Robbie saat ia berusia 17 tahun, dan walaupun penolakan seks dengan Perdana Menteri Itali, tetapi kejaksaan menegaskan mempunyai bukti untuk membuktikan sebaliknya, ancaman yang jelas untuk kemungkinan mendorong Berlusconi balik jeruji besi.
Nota telefon menunjukkan hubungan dengan Brobbey 76 kali selama 71 hari.
Krim dalam laporan penyelidikan, ia pergi bersama teman-temannya dalam beberapa hari ke bintang "vila" di kota "Arcor" Itali, hanya untuk mencari kemudian bahawa itu adalah Berlusconi sendiri.
Setelah tiba pada upacara tersebut, memuji keindahan Berlusconi, saat ia katakan, dikutip oleh Berglleha dan kekaguman bibirnya, dan menambah bahawa ia kemudian membawanya ke pejabat peribadinya, dia memberikan sampul surat berisi £ 7000 sterling.
Dia mengatakan bahawa Berlusconi pergi ke biliknya pada malam hari dan duduk di tempat tidurnya, di mana mereka menghabiskan malam dalam berbicara tentang politik hingga 4 pagi, di klaim.
نقلت تقارير صحفية عن الراقصة المغربية كريمة المحروق قولها إن السهرات، التي كان يقيمها رئيس الوزراء الإيطالي سيلفيو برلسكوني في بيته، مقتبسة عن حفلات مشابهة كان يقيمها الزعيم الليبي العقيد معمر القذافي تحت عنوان حريم الـ"بونغا بونغا".
وقالت كريمة لصحيفة "ذا صن" البريطانية الأحد 27 فبراير 2011م إن تعبير الـ"بونغا بونغا" مأخوذ من نكتة ذات طابع جنسي، تتحدث عن اختطاف مستكشفين من قبل إحدى القبائل.
وقالت روبي موضحة: "أخبرني برلسكوني أن البونغا بونغا هي عبارة عن حفل يضم مجموعة نساء يخلعن ملابسهن ليؤدين خدمات جنسية للعقيد"، أوضحت أنها رفضت المشاركة في هذه الحفلات بعدما عرفت ماهيتها، وكان برلسكوني حاول إقناعها بالحضور متعذرا بأنها ستقلب حياتها رأسا على عقب.
وتورط برلسكوني في القضية بعدما اتُهم بممارسة الجنس مع روبي حين كان يبلغ عمرها 17 عاما، وعلى الرغم من نفيها ممارسة الجنس مع رئيس الوزراء الإيطالي، إلا أن مكتب الادعاء يؤكد حيازته أدلة تثبت عكس ذلك، في تهديد صريح لاحتمال زج برلسكوني خلف القضبان.
وكانت سجلات الهاتف كشفت اتصاله بروبي 76 مرة خلال 71 يوما.
وقالت كريمة في محضر التحقيق إنها توجهت مع صديقاتها في أحد الأيام إلى "فيلا" فاخرة في بلدة "أركور" الإيطالية، لتكتشف لاحقا أنها لبرلسكوني نفسه.
وفور وصولها إلى الحفل أثنى برلسكوني على جمالها، على حد تعبيرها، ونقلت عنه إعجابه برجليها وشفتيها، وأضافت أنه اصطحبها لاحقا إلى مكتبه الخاص، حيث أعطاها مغلفا يحتوي على 7 آلاف جنيه إسترليني.
وقالت إن برلسكوني توجه إلى غرفتها ليلا وجلس على سريرها، حيث أمضيا الليلة في التحدث عن السياسة حتى الساعة 4 فجرا، على حد زعمها.

NEW 100 famous Muslims, the most VIP`s convert to Islamhttp://www.youtube.com/watch?v=kpf9em3TfL0&feature=player_embedded

convert to islam the best video give to urself 5min and watch it !!!