"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 04/02/2021 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Sunday, November 26, 2017

Assalamualaikum w. b. t

Assalamualaikum sekali lagi, saya Mohd Azrin, umur pun sudah 30tahun, menunggu untuk membina masjid.。◕‿◕。. Bagi sahabat sahabat saya, yang sudah mendirikan mahligai, Saya ucapkan Semoga Kalian berbahagian dengan keluarga yang baru, beramal tiap hari sesama, jangan tinggalkan amalan amalan Tawajjuh itu, kerana Amalan Tawajjuh inilah amalan yang dibawa oleh Rasulullah SAW, yang, mendekatkan diri kita ke arah Alfurqan wa An Nur Iman yang memancar jelas Kalimah, Alif lam lam ha di dalam diri kita.Moga Kalian mendapat Kebahagian dunia Akhirat.

Kini saya kembali lagi Aktif untuk meng update blog ini.Setiap Makhluk mempunyai pilihan, samada ianya buruk,kejahatan, kebaikan, hidayah. Umur semakin meningkat, Moga sesamalah kita memanfaatkan waktu yang kita ada ini untuk menimba menuntut mengamalkan ilmu yang disampaikan dari kalangan kalangan ahli ilmuan, ahlu zikri, ahlu hidayah. Moga pilihan itu berdasarkan apa yang termaktub di dalam Alquran.

Ya Allah Ya Rasulullah permudahkanlah diri ini untuk memperbetulkan, Amalan mengikut susunan wahyu yang berperingkat sebagaimana yang di sampaikan diturunkan pada Rasulullah saw. Amin.

2 comments:

Anonymous said...

https://youtu.be/0dTADAvkgcQ?t=33m30s

Azrin|kun said...

terima kasih saudara.