Share/Bookmark

Doa Agar Mudah Hafal Dan Bagi Mengekalkan Daya Ingatan(PELAJARAN DAN KEFAHAMAN)

10 comments


10 comments

anazahra : January 6, 2011 at 8:57 AM

tankiu azrinkun

azryn|crew : January 6, 2011 at 9:05 AM

sama2..

Anonymous : January 8, 2011 at 12:24 AM

assalamualaikum...tidak ada apa perlu dikritikan..tapi seharusnya ana berbangga kerana masih ada lagi yang buat blog seperti ini..tahnush ye...alhamdulillah ana dapat pelajari ilmu2 didalam ini.........sejuk perut ibu mengandung..

Anonymous : April 19, 2012 at 2:03 AM

salam nk tnye, ayat ke dua tu , mmg habis die (gamba yg first, page 1), mmg habis die 'bika' ke ? lepas bika tu x de pape? tkot tertinggal ke ape?

azryn|crew : April 20, 2012 at 3:38 PM

waalaikumsalam... tidak ada yang tertinggal..

Mohd Muzamil : October 1, 2012 at 9:42 AM

assalamualaikum..

aku nk copy n print boleh..huhuhu
thank.. :-p

Azrin|kun : October 3, 2012 at 6:07 AM

Silakan..

Anonymous : December 12, 2012 at 5:59 PM

[url=http://dcxvssh.com]RRKZJh[/url] - kpFYRGDvcTuQsg , http://yuxeflk.com

budak gelabah =='' : November 4, 2013 at 1:06 PM

terime ksih. :)

As Razali : December 13, 2013 at 12:06 PM

lailahaillaa anta, terima kasih azrin..

Apa Ismullah dan Ilmullah
Kata Rasulullah saw,
Baiknya Abu Bakar Assiddiq itu tiap tiap nafas turun naik itu menyebut Allah,Allah sahaja dengan tahan nafas.

Maka sabda Rasulullah saw,
....laila...fikulli lamhatin wa nafasin adada ma wasiahu ISMULLAH...

Jangan pergi ILMULLAH,tak boleh,dalam banyak kitab itu ILMULLAH tak boleh,pangkah ini,kita bukan nak jadi Allah,kita nak jadi Hamba Allah,guna ISMULLAH ,bila kata ILMULLAH dikatakan Allah ada diurat halkum pula
kerana dengan ilmu boleh dikalahkan dengan syaitan dan hawa nafsu,terjadilah syirik,dengan perbuatan,lisan,perkataan tak sedar sudah syirik,..Jadinya guna ISMULLAH jadi hamba Allah,sebut hati Allah,Allah, tanda beriman sayangkan roh,dan malaikat,kerana hidayah Dari allah taala disampaikan oleh Malaikat,hidayah tidak dapat dikalahkan oleh nafsu dan syaitan.

..Fikulli lamhatin wa nafasin adada ma wasiahu ISMULLAH, ILMULLAH tak boleh,kerana bersama Qudrat Allah taala tak boleh,kita bersama dengan AMANAH Allah Taala,jadi Hamba Allah.Maka islam itu menyerahkan diri pada Allah menjadi Hamba Allah,balasan Allah taala adalah MENJAMIN bahagia didunia dan diakhirat.MENJAMINKAN bukannya bagi PAHALA.Kalau berhubung dengan roh dan malaikat DIJAMINNYA bahagia khodaflahal mukminun..Marilah kita mengesahkan amal kalimah tauhid dan kalimah syahadat dijadikan iman Mujammal..
Didalam surah Al-Alaq wahyu ertama yang turun secara bereringkat.. 1-5Sebelum nak dapatkan
Allah taala mengajar manusia dengan kalam,disuruh tauhidkan Allah taala kemudian beriman ,disuruh kenal diri itu sampai berhubung dengan roh dan malaikat serta nur muhammad saw.Diteruskan cerita siapa yang menyampaikan kalam Allah taala? kalau bukan utusan Allah taala iaitu malaikat?
wajibnya bagi diri itu beriman dulu..Nak ilmu Dari bimbingan malaikat ni wajib beriman,iaitu tuntut ilmu dan amal(kafiat) fardhu syahadat..ini Kisah amanah Allah taala menjadikan hati suci bersih kasih ke roh mutmainnah dan malaikat dari nur muhammad saw yang terletak dalam fardhu syahadat

HOME | ABOUT

Copyright © 2011 Azrin | kun | Powered by BLOGGER | Template by 54BLOGGER