"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Tuesday, March 22, 2011

Data penipuan dalam otak manu

أَلنَاْصِيَةْ   Adalah pusat terbitnya penipuan dalam otak manusia, oleh yang demikian setiap penipuan dan kesalahan yang manusia lakukan, Allah SWT telah asingkan data tersebut dalam otak manusia sebelum manusia mati dan mengadap Allah SWT.

Azab Allah SWT datang dalam sekelip mata

Mereka mati kerana terkena debu panas dari gunung yang berada dipinggir bandar Pompie, Itali.

Lihatlah kekuasaan dan keindahan ciptaan Allah SWT

New dramatic video Tsunami

Video keganasan di Bahrain

Bekas timbalan mubarak menghina Allah SWT

Terjemahan Google
Membuat menyenangkan dari unta Timbalan Perdana Menteri Yahya di Mesir dalam Program agama dan berbicara kata-kata bodoh Nstghafr Allah dari itu dan bertanya kepada-Nya tidak tag Iwakzna. Katakanlah: Wahai Tuhan kami, jika kita bekerja pada referendum masuk 70% dari Tuhan kita tetap perlu untuk memuji Tuhan kita .. Dia mengatakan: Mafeesh lebih buruk dari negara polis adalah negara agama .. Penjelasan ini, bagaimanapun, bahawa Salafi dan Ikhwanul Muslimin berkata: Tuhan berkata, dan, tentu saja, tidak akan pernah menjadi salah satu untuk melawan mereka kerana tidak akan dapat mengatakan Allah:. anda adalah seorang diktator Dan bank riba berasaskan disebut: tercerahkan Islam. Dan katakanlah kita ingin Islam, "Abdul Wahabketidaksepakatan."
استهزأ نائب رئيس الوزراء فى مصر يحيى الجمل في برنامج بالدين و تكلم بكلام أحمق نستغفر الله تعالى منه ونسأله سبحانه ألا يؤاخذنا به . يقول : ربنا لو عملنا عليه استفتاء وخــد 70 % يبقى ربنا لازم يحمد ربنا.. ويقول : مفيش أسوأ من الدولة البوليسية غير الدولة الدينية .. ويعلل ذلك بأن السلفية والاخوان يقولون : قال الله ؛ و بالطبع لن يقدر أحد أن يعارضهم لأنه لن يقدر أحد أن يقول لله : أنت ديكتاتور .و يسمي البنوك الربوية : بالإسلام المستنير . ويقول نريد إســــلام " عبد الوهاب خــــلاف ".

Polis Bahrain dilanggar dengan kereta sehingga hancur

Lihatlah Kekuasaan Allah SWT terbaru

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=34MKZ_QTZ3w
Dengan melihat video ini, menggambarkan kepada kita kekuasaan Allah SWT dalam menghidup dan mematikan kita adalah terlalu mudah tetapi mustahil untuk dilakukan oleh pakar-pakar Phd diseluruh dunia dalam semua bidang.
Ianya terlalu kecil dan terlalu mudah tetapi manusia adalah terlalu lemah apabila berhadapan dengan Allah SWT.
Dulu kita hanya dapat menceritakan kekuasaan Allah SWT tetapi sekarang dengan kemajuan yang Allah SWT berikan kepada pemikir-pemikir IT yang bukan Islam, maka umat Islam boleh menggunakan ilmu IT dan Kemajuan IT yang Allah SWT anugerahkan kepada orang bukan Islam ( kerana mereka bersungguh-sungguh dalam usaha mereka) dapat melihat kebesaran Allah SWT dalam berbagai bidang dan dunia hasil kajian manusia.

Gadafi bukan mempertahankan Islam-Dr.Yusuf Qardawi

Tindakan gadafi mengistiharkan peperangan dengan eropah dan amerika sebagai peperangan salib bukanlah perkara tindakan yang sah disisi Islam kerana Gadafi bukanlah golongan yang mempertahankan Islam.
Gadafi juga tidak mempertahan nyawa rakyat Libya dan tidak bertanggungjawab keatas kesengsaraan rakyat Libya selama ini, sehingga memaksa umat Islam meminta pertolongan PBB.
Rakyat Libya hanya ingin memkritik kerajaan Libya bukan untuk berperang, rakyat Libya tidak memiliki apa-apa senjata tetapi kenapa mereka diperangi dengan berbagai senjata moden?.