"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Tuesday, March 22, 2011

Gadafi bukan mempertahankan Islam-Dr.Yusuf Qardawi

Tindakan gadafi mengistiharkan peperangan dengan eropah dan amerika sebagai peperangan salib bukanlah perkara tindakan yang sah disisi Islam kerana Gadafi bukanlah golongan yang mempertahankan Islam.
Gadafi juga tidak mempertahan nyawa rakyat Libya dan tidak bertanggungjawab keatas kesengsaraan rakyat Libya selama ini, sehingga memaksa umat Islam meminta pertolongan PBB.
Rakyat Libya hanya ingin memkritik kerajaan Libya bukan untuk berperang, rakyat Libya tidak memiliki apa-apa senjata tetapi kenapa mereka diperangi dengan berbagai senjata moden?.

No comments: