"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Sunday, February 27, 2011

Bapa membunuh anaknya yang curang dengan jirannya

http://www.moheet.com/image/72/225-300/724151.jpg
Kaherah: Desa Kulj kemalangan Khanka Kota Qalubia Mesir tragis ketika ayah menyingkirkan putrinya kerana pencekikan kehamilan pembunuh berantai nya suatu bangsa.
Para Qalubia perkhidmatan keselamatan "50 km sebelah utara Kaherah," telah menerima tip mencari tubuh seorang gadis bernama "kebanggaan" tercekik, dan meminta keluarganya menafikan kerana pengetahuan dan keadaan kematian.
penyelidikan mendedahkan pasukan penyelidik bahawa korban "18 tahun" mempunyai hubungan dengan orang di desa, dan membawanya ke seorang pembunuh berantai, dan ketika aku meletakkan ayahnya tahu insiden itu, ia memutuskan untuk menyingkirkan mereka, menangkap para terdakwa dan mengaku kejahatannya dan emansipasi dari nota yang diperlukan oleh jaksa menyiasat.
القاهرة: شهدت قرية القلج بمدينة الخانكة بمحافظة القليوبية المصرية حادثاً مأساوياً عندما تخلص أب من ابنته بالخنق بسبب حملها سفاحاً من أحد الأشخاص .
وكانت أجهزة الأمن بمحافظة القليوبية "50 كم شمال القاهرة" قد تلقت بلاغاً بالعثور على جثة فتاة تدعى "عزة" مخنوقة، وبسؤال أسرتها أنكروا معرفتهم بسبب وملابسات الوفاة .
وكشفت تحريات فريق البحث أن المجنى عليها "18 سنة" كانت على علاقة بأحد الأشخاص بالقرية، وحملت منه سفاحاً، وعندما وضعت طفلتها علم الأب بالواقعة فقرر التخلص منها، ألقى القبض على المتهم واعترف بجريمته وتحرر المحضر اللازم وتولت النيابة التحقيق 

No comments: