"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Thursday, February 24, 2011

Gadafi sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan kuasanyaApa yang diucapkan oleh Gadafi, adalah jelas pada pandangan Gadafi terdapat pihak tertentu yang mempengaruhi rakyat Libya. Oleh yang demikian Gadafi sanggup berperang dengan rakyatnya yang telah  mengikut telunjuk orang luar, baginya kewajipan mempertahankan negara adalah lebih penting. Bagi Gadafi rakyatnya memang bersalah bukan dirinya yang bersalah.
Hakikatnya Gadafi dan keluarganya  adalah seperti mubarak yang banyak menggunakan nikmat Allah SWT ke jalan musuh Allah SWT. Wallah Hu A’lam. Terlalu banyak gambar-gambar perbuatan tidak senonoh oleh Gadafi dan keluarganya telah  tersebar di eropah dan Timur Tengah.

No comments: