Share/Bookmark

Doa Sakit Kepala

7 comments
Bismillahirrohmanirrohim Bismillahisyafi' Bismillahilkafi Bismillahilmua'fi Bismillahillazi layadhurro maa'smihi syai a,fil ardhi walafisama a, wahuwassamiu'l a'lim .. 

Step: dimulakan dengan bismillah Menadah tangan seterusnya(baca ayat diatas)bila selesai
 hempus di tangan guna kedua belah tangan ratakan keseluruh kepala dari kiri kekanan(lawan arah jam) seterusnya buang..

sekian Dari ana Mohd Azrin Bin Mohd Azhari

Moga Manfaat Dan Amalkan..

7 comments

safanah adnan : October 13, 2010 at 3:31 PM

jazakallahu khaira jazak ya zamili..

azryn|crew : October 13, 2010 at 3:47 PM

kalau salah..sila perbetulkan..rumi tu..

azryn|crew : October 24, 2010 at 6:18 PM

Silakan, sama-samalah kita mencari pahala untuk bekalan kehidupan kita di AkhiraSilakan, sama-samalah kita mencari pahala untuk bekalan kehidupan kita di Akhirat nanti. Salam Ukhuwah Islamiah dan Salam Ramadhan daripada saya.t nanti. Salam Ukhuwah Islamiah dan Salam Ramadhan daripada saya.

Eyda : November 13, 2010 at 6:21 PM

Sebenarnya Asma ALLAh tu amat sangt berguna dari segi perubatan Islam.Cuma kita (sayala) yang tak tahu.
ALLAH . Terima kasih atas ilmu yang berguna ni.

Anonymous : December 1, 2010 at 11:52 PM

Azrin.....saya nak copy...letak dalam halaqah...hehe...azrin bagi ke tak bagi ke nak buat jugak...

azryn|crew : January 8, 2011 at 11:13 PM

apa sajalah ye

Anonymous : June 17, 2013 at 9:29 AM

As.salam..

Maaf ye saye nk memohon kepastian..Saya ada membeli buku Himpunan Doa-Doa Kesejahteraan (Pustaka Al Ehsan) di mana bacaan doa bismillahilma'afi tertulis d situ..Yang mana 1 yg betul ye sama ade d buku atau yg d blog awak..

Mohon penjelasan..Terima kasih.

Apa Ismullah dan Ilmullah
Kata Rasulullah saw,
Baiknya Abu Bakar Assiddiq itu tiap tiap nafas turun naik itu menyebut Allah,Allah sahaja dengan tahan nafas.

Maka sabda Rasulullah saw,
....laila...fikulli lamhatin wa nafasin adada ma wasiahu ISMULLAH...

Jangan pergi ILMULLAH,tak boleh,dalam banyak kitab itu ILMULLAH tak boleh,pangkah ini,kita bukan nak jadi Allah,kita nak jadi Hamba Allah,guna ISMULLAH ,bila kata ILMULLAH dikatakan Allah ada diurat halkum pula
kerana dengan ilmu boleh dikalahkan dengan syaitan dan hawa nafsu,terjadilah syirik,dengan perbuatan,lisan,perkataan tak sedar sudah syirik,..Jadinya guna ISMULLAH jadi hamba Allah,sebut hati Allah,Allah, tanda beriman sayangkan roh,dan malaikat,kerana hidayah Dari allah taala disampaikan oleh Malaikat,hidayah tidak dapat dikalahkan oleh nafsu dan syaitan.

..Fikulli lamhatin wa nafasin adada ma wasiahu ISMULLAH, ILMULLAH tak boleh,kerana bersama Qudrat Allah taala tak boleh,kita bersama dengan AMANAH Allah Taala,jadi Hamba Allah.Maka islam itu menyerahkan diri pada Allah menjadi Hamba Allah,balasan Allah taala adalah MENJAMIN bahagia didunia dan diakhirat.MENJAMINKAN bukannya bagi PAHALA.Kalau berhubung dengan roh dan malaikat DIJAMINNYA bahagia khodaflahal mukminun..Marilah kita mengesahkan amal kalimah tauhid dan kalimah syahadat dijadikan iman Mujammal..
Didalam surah Al-Alaq wahyu ertama yang turun secara bereringkat.. 1-5Sebelum nak dapatkan
Allah taala mengajar manusia dengan kalam,disuruh tauhidkan Allah taala kemudian beriman ,disuruh kenal diri itu sampai berhubung dengan roh dan malaikat serta nur muhammad saw.Diteruskan cerita siapa yang menyampaikan kalam Allah taala? kalau bukan utusan Allah taala iaitu malaikat?
wajibnya bagi diri itu beriman dulu..Nak ilmu Dari bimbingan malaikat ni wajib beriman,iaitu tuntut ilmu dan amal(kafiat) fardhu syahadat..ini Kisah amanah Allah taala menjadikan hati suci bersih kasih ke roh mutmainnah dan malaikat dari nur muhammad saw yang terletak dalam fardhu syahadat

HOME | ABOUT

Copyright © 2011 Azrin | kun | Powered by BLOGGER | Template by 54BLOGGER