"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Tuesday, February 22, 2011

Pertemuan Khas bersama Al-Fadhil Syeikh Mohammad Hassan
Lihatlah wajah-wajah mereka yang berhati mulia, membina Hospital untuk  kemudahan rakyat di Mesir. Kekuatan Ikhwan Muslimin di Mesir terletak pada program kebajikan sosial yang menyeluruh sehingga berjaya meresap dalam parti yang memerintah Mesir.
Kemenangan dalam pilihan raya pada Ikhwan Muslim bukanlah matlamat utama hidup mereka, tetapi berkhidmat kepada rakyat dan manusia dengan jiwa yang Ikhlas adalah Matlamat Utama Ikhwan Muslimin di seluruh dunia. Menabur bakti pada semua adalah Cara Hidup dan Tradisi Ikhwan Muslimin.

No comments: