"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Wednesday, March 16, 2011

Remaja soleh yang mati dalam kejahatan

Kehidupan yang penuh ketaatan kepada Allah SWT bertukar kepada segala kejahatan, apabila bermula pertemuan  dengan seorang wanita yang jauh daripada keluarga.
Setelah menaiki kapal terbang dan bertemu dengan seorang wanita di tempat maksiat, meminum arak dengan sepuas-puasnya dan melakukan zina. Akhirnya dia mati di atas katil dengan penuh kemaksiatan kepada Allah SWT.
Subhanallah,  perubahan hidup ini adalah penentuan daripada Allah SWT, semoga Allah SWT memberi Husnul Khatimah dalam kehidupan kita. Amin Ya Rabbal Alamin.

No comments: