"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Monday, April 25, 2011

Allah SWT mencipta kanak-kanak penuh dengan sifat Ehsan


http://www.awda-dawa.com/photos/image/wad-moftraa.jpg
Lihatlah wajah kanak-kanak Afghanistan ini, wajah mereka penuh dengan rahmat dari Allah SWT.
Rumah mereka telah hancur dibom oleh tentera amerika, mereka tetap mendiami di tapak rumah mereka , walau rumah mereka sudah tiada. Memang benar diantara maksud Sabda Junjungan, bumi ini tidak akan Kiamat selagi masih ada bayi yang beriman kepada Allah SWT. Betapa sucinya wajah mereka, walaupun pada hakikatnya.. kehidupan mereka dalam serba kedhaifan.  Subhanallah.
Ambillah kesempatan ini untuk menadah tangan memohon pada Allah SWT, agar mereka dikurniakan secebis nikmat berserta keimanan yang kuat dalam meniti liku-liku kehidupan mereka yang masih jauh. Semoga Allah SWT memelihara mereka dengan sebaik-baik peliharaan.
طفلة أفغانية وأخوها ضرب الجوع بطونهم
بعد أن ضربت طائرات الاحتلال بيتهم
واضطرتهم أن يفترشوا الأرض ويلتحفوا السماء
تحقيقاً للوعد الأمريكي بتحرير الشعوب

No comments: