"Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah: 169).
“Wahai orang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)
Di kemaskini post pada 31/7/2015 Pada jam 23:40pm Kuala Lumpur

Wednesday, April 27, 2011

amerika berjaya menjadikan Islam sebagai fitnah kepada dunia


Bagi insan yang membahagikan Cinta kepada 2 bahagian, pasti melihat video ini melemahkan semangat dan perjuangan.
Bagi mereka yang memberi sepenuh hati cintanya kepada Allah SWT, video ini  gambaran yang pasti mereka akan memiliki Syurga Allah SWT. Apa yang dipaparkan menggambarkan betapa benarnya Janji Allah SWT kepada orang-orang mukmin, bahawa mereka akan diuji oleh Allah SWT dengan kelaparan, cinta kepada dunia, harta, wanita dan pangkat.
Seolah-olah inilah  bumi yang menjadi medan ujian Allah SWT, sebelum seseorang mukmin memasuki  Syurga Allah SWT.
Betapa besarnya ujian mereka di dunia ini, mereka diuji dengan kemewahan dan gaji daripada pihak musuh Allah SWT dan juga daripada golongan munafiq yang telah membuat penjianjian dengan musuh Allah SWT, pasti kita yang melihat video ini, tidak sanggup berada di tempat mereka.
Semoga orang-orang mukmin yang berjaya melalui ujian Allah SWT, berhasil mendapat Syurga paling tinggi di Sisi Allah SWT. Amin Ya Rabbal Alamin.

No comments: